Op weg naar EK eventing jeugd

Op weg naar EK eventing jeugd

0 73

Alice Waanders heeft sinds december als bondscoach de junioren en ponyruiters eventing onder haar hoede. Op basis van de standen in de klasse Z-eventing zijn de ponycombinaties opgenomen in het A- en B- kader. “Na de derde observatiewedstrijd, eind deze maand in Leidschendam, zal ik mijn team voor het EK in Arezzo samenstellen”, vertelt Waanders.

De kaders voor de ponyruiters zijn samengesteld op basis van de sportstanden. “Castenray en vorige week Maarsbergen waren de eerste twee observatiewedstrijden. Na Leidschendam wordt het dan tijd om mijn team voor het EK samen te stellen”, legt Alice Waanders uit. “Ik heb al meerdere crosstrainingen met mijn ruiters gehad. Luc Steeghs helpt bij de springtraining en Marion Schreuder was er vorige week in Maarsbergen bij om te helpen met het losrijden voor de dressuurproef. Vorige week zijn ook er ook hartslagmetingen gedaan bij de pony’s, dus we zijn serieus bezig met de groep.”
“Ik denk niet dat er ooit zoveel ponycombinaties in de eventingkaders hebben gezeten als nu. Ik zie ook in het L en M al pony’s en jonge ruiters met veel potentie die ik volg en tips mee geef om ze op het niveau voor de kaders te krijgen”, vertelt Waanders vanuit Renswoude waar haar groep junioren dit weekend het NK eventing rijdt.

A-kader eventing pony’s (stand Z+6 en hoger)
Gerdine Frens (Ermelo) – Montignac du Vi
Jillian Giessen (Velden) – Shamrock Twist
Anne Groot Koerkamp (Wouw) – Urban
Tom Haafkes (Goor) – Pixie Dreamer
Nina Knape (Ouddorp ZH) – Matcho
Nina Knape (Ouddorp ZH) – Anydale for Pleasure
Mauro Soeteman (Hoeven) – Orchid’s Megan
Myrle Schoones (Neerpelt) – Coco Chanel

B-Kader eventing pony’s (stand Z + 3)
Emmy Dielissen (Zeewolde) – Kantje’s Zalza
Levi Driessen (Esch) – Knock Out
Nini Kampinga (Kedichem) – Batman
Angela Kollee (Halle) – Ziolieta
Enola Mulder (Enschede) – Orchids Shannon
Beau Posthumus (Amersfoort) – Satie d’ L’Equille
Gwen van Tilburg (Biddinghuizen) – Quinn de L’equille

Hoefslag/KNHS

Reacties