Vivaldi GW van Mark van de Donk met pensioen

Vivaldi GW van Mark van de Donk met pensioen

Yoeki Bos - Vivaldi Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

Vivaldi GW (v. Jazz) gaat met pensioen. Dat maakte zijn ruiter Mark van de Donk gisteravond op Facebook bekend. Van de Donk en Vivaldi waren een uiterst succesvolle combinatie en de ruiter beleefde meerdere eerste keren met het paard. 

Op slag verliefd

Van de Donk was 10 jaar geleden op slag verliefd op de toen achtjarige hengst. Hij schrijft op Facebook: “En tot op de dag van vandaag zijn we dolgelukkig dat je nooit meer bij ons bent weggegaan. We zijn meer dan dankbaar voor wat je ons hebt gegeven.” Van de Donk reed zijn eerste Lichte Tour-proef met Vivaldi onder zich en ook bij het Grand Prix debuut had de ruiter Vivaldi onder het zadel.

Succes onder Yoeki Bos

Drie jaar geleden nam amazone en tevens leerlinge van Van de Donk, Yoeki Bos, de teugels over. Ze reden een korte periode in de Lichte Tour en Young Riders, maar verschenen al snel aan start in de Grand Prix U25. Het was een succesvolle zet, want ze wonnen onder andere het CDI Le Mans en sloten hun gezamenlijke carrière afgelopen juli ook winnend af.

Terugkeer

Het Grand-Prix paard keerde echter na twee jaar terug naar de Van de Donk toen Bos besloot te gaan studeren. Maar nu vindt de ruiter uit Terschuur het mooi geweest. Van de Donk vervolgt op Facebook: “Ontelbare mooie ervaringen en herinneringen. Door jou kon ik mijn allergrootste droom waar maken. Door jou kon mijzelf ontwikkelen tot wie ik nu ben. Ook met Yoeki Bos heb je nog een aantal jaren succesvol mooie internationale wedstrijden gelopen in de U25. Wij zijn ontzettend dankbaar om jou een welverdiend pensioen te kunnen geven.”

Lekker spelen

“Lieve Vievje… onze rots in de branding. Je werk gaat op een lager pitje en je kunt nog meer spelen met je ponyvriendin. We hopen zo dat we nog jaren met je te kunnen genieten. Bedankt iedereen die erbij betrokken was”, aldus Van de Donk. 

Bron: Facebook /  Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties