Subtop | Marjan Hooge: “Eskara en ik zijn allebei nog lerende”

Subtop | Marjan Hooge: “Eskara en ik zijn allebei nog lerende”

Marjan Hooge - Eskara de Jeu © DigiShots

Marjan Hooge debuteerde met Eskara de Jeu (v. Jazz) in de Grand Prix tijdens de Subtopwedstrijd in Wergea. Zij eindigden als tweede in deze rubriek met een knap percentage van ruim 65%.

Eerste keer

”Voor de eerste keer ben ik super tevreden,” vertelt Hooge. “Eskara kent alle oefeningen maar het is vooral zorgen dat alles achter elkaar goed blijft gaan. Gisteren heb ik in Exloo nog even in de wedstrijdbaan kunnen trainen en daar de hele proef doorgereden. Vandaag merkte ik dat het al weer veel beter ging dan gisteren. Dit niveau is voor ons allebei nieuw, er valt nog genoeg te leren!”

NMK Kampioen

Eskara de Jeu was al eerder succesvol in Wergea. Precies 7 jaar geleden werd zij daar al kampioen bij de dressuurmerries tijdens de Centrale Keuring van Friesland, en een paar weken later werd zij ook NMK kampioene in Ermelo. Hooge: “Eskara is de eerste NMK kampioene die Grand Prix loopt, heel bijzonder dat we dit samen bereikt hebben! Ik ben haar eigenaren Harald Meijer en Margreet de Boer heel dankbaar dat ik deze merrie mag rijden. Het is voor mij een mooie kans om handiger te worden op dit niveau. Ik kreeg haar een jaar geleden te rijden en toen had ze nog geen 20 wedstrijden gelopen. Het is ontzettend snel gegaan met haar.”

Opvolgers

”Ik heb thuis nog een aantal paarden staan waar ik hoge verwachtingen van heb. Maar voor je op dit niveau bent, ben je wel een aantal jaar aan het sleutelen. Onze eigen Ego Tripper Texel (v. Jazz) loopt inmiddels ook in de Zware Tour. Maar hij heeft nog de tijd nodig om constante prestaties in de baan neer te zetten. Ik denk dat hij nog een jaar of twee nodig heeft om alles in zijn hoofd goed te kunnen verwerken. Met Eskara wil ik de pijlen richten op de U-25, ik ben nog jong genoeg dus ik kan daar nog een paar jaar in mee rijden.”

Uitslagen

De gecombineerde Zware Tour (Grand Prix en Intermediaire II) werd aangevoerd door de Duitse Sabine Rueben. Zij reed haar voshengst Double Joy 4 (v. Desperados FRH) naar een score van 67,17% in de Grand Prix. Ook de Lichte Tour was een gecombineerde rubriek van de Prix St. Georges en Intermediaire I samen. Ellen Wynia behaalde hierin de hoogste score in de Intermediaire I met Chakakahn (v. Sir Donnerhall). De combinatie behaalde ruim 64,49%. Smaakmaker in de ZZ-Zwaar was Stephanie Berends met Giorgio (v. Bordeaux). Zij wonnen beide proeven met scores van 67,29% en 68,29%.

Uitslagen Wergea 12-7-2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Tekst: Jolanda de Nekker

Reacties