Rosengold OLD vlak na verkoop ingeslapen

Rosengold OLD vlak na verkoop ingeslapen

bright gold rosengold
Ramona Buteijn - Bright Gold Hippiade 2016 © DigiShots

De 11-jarige Oldenburg hengst Rosengold OLD is ingeslapen nadat hij tijdens het transport naar Australië ernstige verwondingen opliep, meldt Eurodressage.

De zoon van Rohdiamant werd gefokt door Silvia Gering en goedgekeurd in Vechta in 2008.
De Australische amazone Amanda Shoobridge kocht de donkerbruine hengst eerder dit jaar en was van plan hem ter dekking aan te bieden bij stoeterij Revelwood en hem op Grand-Prix-niveau uit te brengen.

Kneuzingen ruggenwervels

Rosengold kwam echter tweemaal in zijn container ten val tijdens de landing. Shoobridge vertelt aan Eurodressage dat Rosengold atactisch was toen hij in quarantaine ging in Melbourne. Daar werd geconstateerd dat de hengst kneuzingen aan zijn ruggenwervel had opgelopen. ‘Ik ben er kapot van.’

‘Rest in Peace Rosegold’, schrijft de amazone op haar Facebookpagina. ‘Toen ik je in Duitsland voor de eerste keer reed, voelde het alsof we elkaar al heel lang kenden. We hadden direct een band. Ik droomde van onze toekomst samen en van prachtige veulentjes in de toekomst. Soms is het leven wreed en we werden uit elkaar gehaald nog voordat onze gezamenlijke reis kon beginnen.’

Stoeterij Revelwood kondigde in augustus nog op Facebook aan dat Rosengold er per oktober ter beschikking zou staan voor de fokkerij. De hengst stond voorheen ter dekking bij Hengststation Ahlers in het Duitse Hatten.

Dochters Rosengold

Op de centrale keuring van Zeeland werd een dochter van Rosengold, Bright Gold, in juli kampioene van de rubriek vier tot en met zevenjarige stermerries in de richting dressuur. Ze werd tevens dagkampioene.

Glamour, een andere dochter van Rosengold, was succesvol op de Centrale Keuring in Strijen waar ze tweede werd bij de oudere merries.

Bron:  Eurodressage / Hoefslag

Foto (Bright Gold): DigiShots

rosengold

Reacties