Politie onderzoekt betrokkenheid Verwaijen bij hennepkwekerij *update IV*

Politie onderzoekt betrokkenheid Verwaijen bij hennepkwekerij *update IV*

Stal Alexandro P
Politie-inval aan de Barchemseweg in Borculo

De politie heeft gisterenavond een inval gedaan op de stal van paardenhandelaar en hengstenhouder Bertus Verwaijen in Borculo. Op het dekstation waar de Gelderse Alexandro P ter dekking wordt aangeboden is een hennepkwekerij opgerold en werd een opgesloten man ontdekt. Verwaijen ontkent iedere betrokkenheid. 

Wietplantage

Terreineigenaar Bertus Verwaijen was op donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Paardenkliniek Beekvliet, die een deel van het terrein aan de Barchemseweg in Borculo huurt, bevestigde dat er een politie-inval had plaatsgevonden, maar was nog niet bekend met de reden daarvoor.

Volgens geruchten zou er een wietplantage op de terreinen van Verwaijen gevonden zijn, maar de politie wilde dit donderdagavond nog niet bevestigen.

Verklaring afgelegd

Paardenhandelaar en hengstenhouder Bertus Verwaijen reageerde op vrijdagochtend aan Hoefslag: ‘Er was gisterenavond inderdaad een politie-inval. Ik heb hier verschillende gebouwen op het bedrijf. In één van de gebouwen die ik verhuurd heb is een beginnende wietplantage aangetroffen. Daar heb ik niets mee van doen. Dat mag duidelijk zijn, ik sta er volledig buiten.’

‘Gisterenavond ben ik inderdaad mee geweest naar het politiebureau en heb een verklaring afgelegd, waarna ik weer naar huis kon. Alle commotie is heel vervelend, vooral omdat er eigenlijk niets aan de hand is’, vertelt Verwaijen.

Alexandro P is dus gewoon  bij Verwaijen beschikbaar voor de dekdienst. ‘Vanochtend waren er al weer twee merries voor Alexandro P. Hij is wat dat betreft wel in trek’.

Man bevrijd uit hennepkwekerij

Vrijdag kort voor 17.00 uur meldt politie.nl dat er op donderdag een man bevrijd is die bleek te zijn opgesloten in een ruimte waar hennep geteeld werd. Of hij een rol had bij de hennepteelt is nog niet duidelijk.

De politie kwam donderdag ter plaatse naar aanleiding van een melding ’s morgens rond 06.30 uur over een persoon die opgesloten zou zijn op de genoemde locatie.

300 wietplanten

In een stal werd een hennepkwekerij aangetroffen en nadat de politie de deur naar de ruimte waar de kwekerij zat geforceerd had, bleek er inderdaad een man te zijn opgesloten. In de ruimte bevond zich een recent geoogste hennepkwekerij waar naar schatting ongeveer 300 planten gestaan hebben.

De man die in de ruimte opgesloten zat zou zich elders op het terrein bevonden hebben, had geluiden gehoord, was poolshoogte gaan nemen en is toen naar de ruimte waar de kwekerij zat gedirigeerd en daar opgesloten.

Betrokkenheid Verwaijen onderzocht

Kort na de instap van de politie kwam de eigenaar van het terrein en het pand Bertus Verwaijen ter plaatse. Verwaijen is daarop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt. In de woning op het terrein is ook een hoeveelheid henneptoppen aangetroffen.

Zowel Verwaijen als een 56-jarige man zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Donderdagavond zijn ze na verhoor heengezonden. De 56-jarige man heeft aangifte gedaan van vrijheidsberoving. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk waren voor de hennepkwekerij en ook wie de man opgesloten hebben.

Edit 18 mei 2017 21.56: titel preciezer gedefinieerd.

Edit 18 mei 2017 22.32:  toegevoegd dat Alexandro P volledig voor de dekdienst beschikbaar blijft, titel aangepast

Edit 19 mei 2017 9.25: reactie Bertus Verwaijen toegevoegd, titel aangepast

Edit 19 mei 2017 17.00: politie.nl: persoon opgesloten in hennepkwekerij bij Verwaijen

Bron: Hoefslag, overname zonder toestemming van de auteur en bronvermelding niet toegestaan

Reacties