Karige pony-oogst op NRPS-hengstenkeuring *Update*

Karige pony-oogst op NRPS-hengstenkeuring *Update*

Dare to Dream DvB
Fokker en mede-eigenaar Christophe Carmeliet met de aangewezen Dare to Dream C-two DVB. Foto: Privébezit

Slechts vier van de veertien aangemelde pony’s kregen vanochtend van de NRPS-hengstenkeuringscommissie een uitnodiging voor de derde bezichtiging

De dag begon veelbelovend, de eerste pony die de baan betrad, Veentra’s Krack kreeg direct een uitnodiging voor de derde bezichtiging die op 11 maart zal plaatsvinden. De smokey stamt af van Veentra’s Grapjas en de stermerrie Sonjashof La Bimba (Orchard Red Prince x Boomer) en is door hengstenhouder Eric Veenstra zelf gefokt en klaargemaakt.

Drievoudig ‘hengstenmoeder’

Ook catalogusnummer 3, Dare to Dream C-two DVB kreeg van de jury het groene licht. Dare to dream is een zoon van de invloedrijke Duitse rijpony FS Don’t Worry en moeder is Citou de Luxe (v Champion de Luxe). Daarmee is hij dus een volle broer van de reeds NRPS-goedgekeurde –maar geruinde– Don Ducky C-two DVB en halfbroer van de vorig jaar gekeurde Notting Hil C-two DVB. Dat betekent dus dat alle drie de nakomelingen van Citou de Luxe (bijna) goedgekeurd zijn. Fokker Christophe Carmeliet heeft de hengst in gedeeld eigendom met Dressuurstal van Baalen.

Een behoorlijk NRPS-outcross biedt de pony met hoofdstelnummer 12. Deze Goldfinger van de Koetsiershoeve stamt af van de Duitse rijpony Good Looking (FS Golden Highlight x Dornik B) uit stermerrie Koetsiershoeve Bring me the Money. Die is op haar beurt weer een dochter van de New Forest sporthengst Orlando uit een moeder van de veel Arabisch bloed-voerende NRPS-hengst King Kadanz.

Fokker en eigenaar is Raymond Kamphuis die eerder deze week nog een Duitse goedkeuring kreeg voor zijn New Forest-hengst Stopelholms Jumper (Jup X Wayland Russian Roulette).

E-pony met Forester-invloed én ‘bloed’

De vierde hengst die de toets der jurykritiek kon doorstaan is de E-pony N-Larienshof Cheerio, een zoon van Nightfever II uit een New Forest-merrie van Meonbury Peter Rabbit. Met het percentage Arabisch bloed van Cheerio zit het overigens wel goed: ruim 23%. Fokker is J.G. Smits uit Beuningen, eigenaar is Wybe Scholten.

De hengsten mogen nu, als ze voldoen aan de aanvullende veterinaire eisen, hun opwachting maken op de hengstenshowdag van het NRPS op 11 maart.

Klik hier voor alle hengsten met een uitnodiging voor de derde bezichtiging (inclusief paarden)

Reacties