Hannoveraanse hengst Beltano naar Günter Seidel

Hannoveraanse hengst Beltano naar Günter Seidel

gunter Seidel

De Hannoveraanse hengst Beltano (v Belissimo M) is verhuisd van het Duitse Hengstenstation Jens Meyer naar de Verenigde Staten. De 9-jarige hengst komt onder het zadel van de 57-jarige olympiër Günter Seidel.

Beltano werd gefokt door Gerald Gögele en begon hij zijn sport- en fokkerijcarrière bij Jens Meyer in Dorum. Hij is al vader van een goedgekeurde zoon, Ballantines Finest. Hij werd gereden door Steffen Frahm en later door Philipp Paradiso.

Louise Leatherdale

De hengst werd aangekocht door Louise Leatherdale die, voorheen ook met haar overleden man Doug, een hechte vriendschap onderhoudt met de familie Meyer. Ook Damsey van Helen Langehanenberg is eigendom van Louise Leatherdale en dekte vroeger in Dorum.

Günter Seidel zal Beltano verder opleiden. De in Duitsland geboren Amerikaan nam deel aan drie Olympische Spelen, in 1996 in Atlanta met Count George, in 2000 in Sydney met Foltaire en in 2004 in Athene met Aragon. Driemaal won hij brons met het Amerikaanse team.

Geweldig paard

Seidel kijkt uit naar de samenwerking met Beltano. ‘Toen ik Beltano afgelopen herfst een paar dagen in Duitsland reed, besefte ik wat een geweldig paard hij is. Hij heeft drie geweldige gangen, geweldige bloedlijnen en hij heeft een zeer goede opleiding gehad. Hij heeft alles wat je nodig hebt! Nu hij hier is, werk ik aan de basis en leer ik hem rustig aan beter kennen.’

Dit jaar zal de hengst nog in de Lichte Tour worden uitgebracht. Het doel is uiteindelijk de Grand Prix.

Beltano werd in 2014 erkend bij het Oldenburger Verband. Zijn drie fijne gangen en goede karakter zorgden er al voor dat hij tijdens de dertig-dagen test twee keer een tien op het rapport kreeg.

Bron: st-georg.de

Foto: DigiShots

 

Reacties