Geslaagd WK voor Marijke Visser en Joyce van den Berg

Geslaagd WK voor Marijke Visser en Joyce van den Berg

0 61

In Abu Dhabi kwamen zaterdag 10 december Young Riders Marijke Visser en Joyce van den Berg goed aan de finish op het WK Endurance. In het individuele klassement van de rit over 120 km (CEI4*)

eindigden zij respectievelijk als 18e en 27e. Marijke Visser reed Eomer, eigendom van bondscoach Emile Docquier. ‘Het is natuurlijk het mooiste om dit met je eigen paard te beleven. Maar dankzij Emile reed ik nu wel een enorm goed paard. Eomer was topfit. In de laatste ronde konden we nog flink tempo maken, ruim 23 km/u.’ Gemiddeld reed Marijke 19.76 km/u.

Bas de Cardonne van Joyce van den Berg had in de vetgates wat meer tijd nodig en liep 18.05 km/u gemiddeld. ‘De laatste twee rondes reden we alleen en daardoor was Bas niet meer zo gemotiveerd. Fit was hij na de finish zeker nog,’ aldus Joyce.

Pech

Fenne Koppenol had flinke pech. Vlak na de start kwam haar Valesco in botsing met een ander paard. Een beenwond moest gehecht worden en het WK was voor Fenne daarmee al na één ronde voorbij. ‘Ik baal enorm. Valesco is in topvorm, maar hij heeft zich hier niet kunnen laten zien.’

Yara de Boer moest op ruim honderd kilometer opgeven toen de hartslag van Sumaya G op de laatste vetgate niet voldoende zakte. ‘Ik had al gas teruggenomen omdat ik wilde finishen voor het team, maar we mochten niet verder.’ De beide 21-jarige amazones konden hun laatste jaar bij de Young Riders dan ook niet met een positief resultaat afsluiten.

Resultaten

Uruguay presteerde uitmuntend. Martin Stirling reed met Vendaval 22.58 km/u, goed voor individueel goud. Ook het individueel brons en het teamgoud gingen naar Uruguay. Individueel zilver was er voor de Australische Allix Jones, teamzilver voor Frankrijk en teambrons voor Australië. Van de 79 combinaties haalden er 48 goed de finish. Elisabeth Hardy was met de tiende plaats de beste Belgische en daarmee ook beste Europese deelnemer. De Arabische landen speelden deze keer geen rol van betekenis.

‘Ons doel was een team aan de finish krijgen. Het is jammer dat dit niet is gelukt,’ laat bondscoach Emile Docquier weten. ‘Marijke en Joyce hebben in ieder geval een goed resultaat neergezet en ervaring opgedaan voor het EK van volgend jaar.’ De vier Young Riders zijn het er unaniem over eens dat het rijden in de woestijn een heel bijzondere ervaring is.

Reacties