Fokker zoekt Ruiter presenteert talenten 2018/2019

Fokker zoekt Ruiter presenteert talenten 2018/2019

Fokker zoekt Ruiter

Op maandag 13 mei presenteert het Project Fokker zoekt Ruiter de talenten van 2018/2019. Bij dit project krijgen jonge ruiters en paarden uit de regio Limburg een unieke kans. Fokkers stellen hun jonge paarden ter beschikking aan talentvolle, ambitieuze ruiters. Hierna worden de combinaties samen getraind en belegeidt om uiteindelijk samen tot een hoger niveau te komen.

Doel

Het doel van het project is om enerzijds fokkers en eigenaren te ondersteunen in het laten rijden van hun jonge paarden. Aan de andere kant worden de nieuwe, jonge ruiters ondersteunt bij het vinden van goede jonge paarden om te rijden.

Fokker zoekt Ruiter zorgt bijvoorbeeld voor begeleiding van de nieuw gevormde combinaties. Hierbij zet de organisatie zich in om de prestaties van het paard en de ruiter naar een hoger niveau te tillen. Zo zijn de nieuwe combinaties afgelopen winter getraind door dressuurinstructrice Stefanie Peters en springinstructeurs Dave Maarse en Luc Steeghs.

Eisen

De jonge paarden van de fokkers of eigenaren moeten minimaal 3,5 jaar oud en goed zadelmak zijn. Daarnaast moeten de ruiters op B / L niveau rijden en over de ambitie en het talent beschikken om hogerop te komen. 

Avond

Tijdens deze avond kun je niet alleen de prestaties van de nieuwe combinaties bekijken, maar vindt er ook een korte presentatie plaats. Zo worden er beelden getoond van video metingen van Equinolab ter verbetering van houding en zit. Equinolab en Fokker zoekt Ruiter werken samen om de ruiters en paarden optimaal te laten presteren.

De springcombinaties kwamen in maart samen om de laatste metingen door te nemen. Daarbij kwam naar voren dat er bij elke combinatie hard was gewerkt en veel was verbeterd. Bij de metingen wordt er vooral gelet op de beweging van het paard. Bijvoorbeeld welk verschil de afstand tot de hindernis maakt aan de afzet.

Bezoeken

Iedereen is welkom op de afsluitende avond. Bijvoorbeeld geïnteresseerde fokkers, eigenaren van het paard of sponsoren. Ook is er plek voor potentiële deelnemers voor seizoen 2019/2020 en alle overige belangstellenden. De avond is op maandagavond 13 mei om 19.30 uur. Dan wordt  de 2e lichting jonge ruiters en jonge paarden  van het project “Fokker zoekt Ruiter” gepresenteerd in Manege de Vosberg te Panningen.

Klik hier om je aan te melden voor volgend seizoen

Bron: Persbericht Fokker zoekt Ruiter / Hoefslag

Foto: Fokker zoekt Ruiter

Reacties