Corine Nijhoff: ‘Nooit gedacht dat ik weer op concours zou gaan en...

Corine Nijhoff: ‘Nooit gedacht dat ik weer op concours zou gaan en ik vind het leuk!’

Corine Nijhoff met Kqwantum of Solange

Corine Nijhoff (50) was altijd springamazone tot en met het ZZ. Toch raakte ze ook in de ban van de dressuur en schopte het met de Concorde-merrie Repona zelfs tot het ZZ-Licht. Daarna reed Corine lange tijd niet. De focus lag vooral op haar dochter Denise van Alphen, die succesvol in de basis en bij de subtop rijdt. Na vele jaren heeft ze haar hobby toch weer opgepakt en start ze ook weer volop op concours. “Nu geniet ik er echt van”, reageert ze blij.

Indoor Brabant

“Ik heb altijd gesprongen en was zelfs een keer geplaatst voor Indoor Brabant in het ZZ. Repona reed ik eerst voor de fokker en met haar sprong ik eerst ook. Ik ben nog kampioen van Gelderland geweest met haar in het M in 2009. De eigenaar wilde graag met haar fokken. Veulentjes fokken en springen vonden we geen goede combinatie. Toen ben ik dressuur met haar gaan rijden. Toen bleek dat ze wat mankementen had, wilde de fokker van haar af en kwam ze bij mij. Ik mocht ZZ-Licht met haar starten en ben ook veulentjes gaan fokken met haar, want fokken vind ik ook erg leuk.”

Jonge paarden

“Toen ben ik een tijd gestopt met rijden. Zo’n drie jaar geleden heb ik samen met mijn vriend wat jonge paarden aangeschaft. Daar zat ook een driejarige Eyecatcher bij. Die ben ik toen weer gaan rijden. Thuis ging het zo goed, dat ik ook weer op concours ben gegaan. In het B en L hebben we alles gewonnen. Hij werd alleen een beetje te groot voor mij. Daarom is Denise hem toen gaan rijden en later hebben we hem verkocht.”

Na drie keer er op

“We hadden toen nog een driejarige Ferdeaux uit de Concorde-merrie, Kquanum of Solange. Denise heeft haar zadelmak gemaakt en na drie keer zei ze dat ik er op kon. Ze was zo braaf. Ik heb haar een tijdje gereden en toen hebben we haar eerst gedekt. Na het veulen heb ik haar weer opgepakt. Ze is nu vijf jaar en vorig jaar zijn we in de B begonnen en daarin werden we ook nog kringkampioen. Daarna ging het heel snel. Ze deed het super en won alles. Nu een jaar later mag ze M2 starten. Ik hoop dat we snel weer aan de gang kunnen met de wedstrijden. Ik wil graag het sportpredicaat halen en haar dan volgend jaar weer laten dekken.”

Grand Prix

Kqwantum of Solange is niet de enige succesvolle nakomeling uit Repona. “We hebben nog een zesjarige Everdale, James Bond. Die rijdt Denise. Dat is zeker niet het makkelijkste paard, maar hij heeft zoveel talent. Hij is nu zes en loopt Z1. Uit Repona hebben we ook een Lord Leatherdale gefokt, For Your Eyes Only, die nu klaar voor de Grand Prix is. Gert Jan van Olst kocht hem destijds. Daar is hij nog steeds van en hij staat bij Severo Lopez. Zelf hebben we nog een tweejarige Just Wimphof uit haar. Ik ben heel benieuwd hoe zij het gaat doen.”

Hobby weer opgepakt

“Ik had nooit gedacht dat ik weer op concours zou gaan. Ik ben vijftig en je ziet gewoon niet zoveel mensen van mijn leeftijd op concours. Ik vind het harstikke leuk om weer te doen. Ik heb echt mijn hobby weer opgepakt. Thuis zijn we ook lekker aan het verbouwen, zodat we de paarden thuis goed kunnen doen. Ik geniet er nu echt van!”

Bron: De Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties