Column Ton Corbeau (3 dec)

Column Ton Corbeau (3 dec)

0 25

Jaarboek

Elk jaar maken we 50 nummers van de Hoefslag, waaronder een aantal dikke themanummers over fokkerij, dressuur & lifestyle en als laatste nummer traditioneel het Jaarboek.

 

Het Jaarboek verschijnt dit keer al ruim voor de kerstdagen. Maar liefst 220 ­pagina’s dik. U kunt er dus voor gaan zitten. Sportief gezien kunnen we terugzien op een goed jaar. Het meest in het oog springende wapenfeit was de machtsgreep van de Nederlandse dressuur tijdens het EK in Windsor. Behangen met goud, zilver en brons keerden Edward Gal (Totilas), Adelinde Cornelissen (Parzival) en Anky van Grunsven (Salinero) huiswaarts. In het Jaarboek kijken we er vanzelfsprekend uitgebreid op terug, onder­andere via een dubbelinterview met Anky en Adelinde. Dat gaat niet alleen over Windsor, maar ook over het verleggen van grenzen en de veelbesproken ‘Hollandse’ school versus de klassieke school. Kees en Tosca Visser, eigenaar van superster Totilas, komen eveneens uit-gebreid aan het woord. ‘Het was niet zozeer het jaar van Totilas maar meer het jaar van Oranje’. Ook met EK-jurylid Francis Verbeek werd over Windsor gesproken, maar nog meer over het zo plotseling overlijden van haar man Willy na het hardlopen, luttele weken daarvoor.
De Hoefslag ging voor het Jaarboek ook over de grens. Carsten Otto Nagel werd sterk Europees kampioen springen. In de Hoefslag neemt hij geen blad voor de mond. Ook Christina Cook, winnares van het EK eventing in Fontainebleau doet haar zegje in dit nummer. Nieuw in het laatste nummer van het jaar is de top 40 van meest invloedrijke paardenmensen in ons land. De keuze van de redactie zal ongetwijfeld ­reacties oproepen. Elf mensen komen net als vorig jaar uitgebreid aan het woord in de maandboeken januari tot en met november. Paardenportretten en jaaroverzichten van 2009 ontbreken evenmin.
De eerste Hoefslag van 2010, die een complete gedaanteverandering zal hebben ondergaan, verschijnt op 7 januari. De actualiteit wordt intussen niet uit het oog verloren. Daarvoor kunt u rond de feestdagen op www.dehoefslag.nl terecht.

 

Reacties