Clinic-dag Nars Gottmer voor ALS-patiënten

Clinic-dag Nars Gottmer voor ALS-patiënten

Nars Gottmer
Nars Gottmer - FBI KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

Grand Prix-ruiter Nars Gottmer geeft op vrijdag 4 mei bij Sunrise Stables in Assen een aantal clinics waarvan de opbrengst naar de Stichting ALS Nederland gaat. ‘Ik vind ALS een vreselijke ziekte en wil daarom mensen die hieraan lijden een hart onder de riem steken,’ zegt hij in de assercourant.nl

‘Wij als ruiters en amazones die elke dag rijden moeten er toch niet aan denken om deze ziekte te krijgen,’ voegt hij eraan toe.

Lessen en demonstratie

Op vrijdagmiddag 4 mei geeft Gottmer lessen die 45 minuten duren. Er kunnen twee personen per les deelnemen. De kosten hiervoor zijn 60 euro per persoon. In de avond verzorgt hij een demonstratie met één van zijn paarden en legt hij uit hoe hij traint. De entree is 5 euro.

Nars Gottmer runt zijn eigen stal Gottmer Dressage Horses bij Matty Marissink Stables in De Wijk. Hij is onder meer actief in de Intermediaire II met de Uphill-zoon Floris Vinckenburgh.

Ruiters en belangstellenden kunnen zich voor de clinicdag in Assen aanmelden via: LRhorseevents@gmail.com

Team Sandra

Ook in Groesbeek zetten dressuurruiters zich onlangs in voor een ALS-stichting, Team Sandra. In samenwerking met RS2 Dressage – dat ook gevestigd is in Groesbeek – kregen pensionklanten van manege/stal de Brandenburgh een training van Robin van Lierop, Seth Bosman of Marieke van der Putten. Dat leverde 2.640 euro op voor Team Sandra, dat in mei dit jaar deelneemt aan de Tour du ALS.

Aanleiding voor de clinicdag was de diagnose ALS bij een goede vriendin van Ellen Janssen, die de manege runt. Aanvankelijk was de verwachting dat minimaal 1.000 euro werd opgehaald. RS2 Dressage heeft het bedrag verdubbeld. Dat kwam uiteindelijk uit op 2.640 euro.

Bron:  assercourant.nl

Foto: DigiShots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties