Chardon op weg naar 26ste nationale titel

Chardon op weg naar 26ste nationale titel

0 9

IJsbrand Chardon heeft na de marathon, het tweede onderdeel van het NK Vierspannen in Beekbergen, zijn voorsprong op Koos de Ronde vergroot. Hiermee lijkt de routinier regelrecht af te gaan op zijn 26e titel als Nederlands kampioen vierspannen. Hij staat ruim negen punten voor op De Ronde, waardoor hij er zondag met de vaardigheid drieballen af mag rijden.

Koos de Ronde was steevast van plan om zijn achterstand die hij in de dressuur had opgelopen, goed te maken in de marathon. Helaas liep zijn span net niet fijn genoeg om dit waar te maken. De Ronde: “Het ging redelijk goed, maar mijn span liep net niet goed genoeg om de aanval op de eerste plaatst te doen.”
Teleurstellende marathon

Voor Theo Timmerman verliep de marathon teleurstellend toen hij op de eerste hindernis al in de problemen kwam. Eén van zijn voorpaarden gleed uit en kwam onder het hekwerk van de hindernis terecht. Het paard lag dusdanig vast dat het uitgespannen moest worden door de grooms, waardoor Timmerman enorm veel tijd verloor en stafpunten opliep. Timmerman: “Dan ben je weg. Naast al de strafpunten en de ongunstige tijd in deze hindernis, ben je ook nog eens je concentratie kwijt voor het vervolg van de marathon. “

Vijf seconden sneller

Chardon, die na de eerste hindernis van de marathon al vijf seconden sneller was dan De Ronde, kon zich daarna volledig gaan richten op de internationale strijd. “Ik wil graag Nederlands kampioen worden, maar wil ook de internationale wedstrijd winnen.  Het lukte Chardon echter net niet om voor te blijven op de tijd van Boyd Exell, die nu aan de leiding gaat in het internationale klassement. Chardon heeft nu één punt achterstand op Exell. Chardon: “In principe is dit niets, maar ik had liever één punt voorgestaan. Mijn doel morgen is om nul te rijden en Boyd Exell onder druk te zetten.”

Tussenstand Nederlands Kampioenschap na twee onderdelen:

  1. IJsbrand Chardon 133,78
  2. Koos de Ronde 143,12
  3. Peter de Ronde 169,96
  4. Edwin van der Graaf 170,94
  5. Edwin Spek 176,36

9. Theo Timmerman 249,09

Tussenstand internationale wedstrijd na twee onderdelen:

  • Boyd Exell (AUS)136,62
  • IJsbrand Chardon (NED) 133,78
  • Michael Brauchle (GER) 142,31
  • Koos de Ronde (NED) 143,12
  • Axel Olin (SWE) 147,36Bron: KNHSFoto: Remco Veurink

Reacties