‘Black Horse’ terug in reclame Lloyds Bank *video*

‘Black Horse’ terug in reclame Lloyds Bank *video*

Een knap staaltje ‘horsemanship’ in de nieuwe reclame van de Britse Lloyds Bank. Daarin figureert een prachtig zwart paard dat zo vrij als een vogel lijkt te zijn. Niets is natuurlijk minder waar, maar het optreden van de paarden van The Devils Horsemen is natuurlijk wel knap.

Vier paarden werden gebruikt voor de Lloyd-commercial waarin op de achtergrond een cover van Camille Yarbrough’s Take Yo’ Praise , ook gebruikt voor Fatboy Slims ‘Praise You’, te horen is. Het filmpje begint met een herkenbaar ritueel: twee mensen proberen balen hooi met een zeil af te dekken, terwijl het waait en de regen met bakken uit de hemel komt. Op de voorgrond galoppeert een zwart paard met wapperende manen voorbij.

Vervolgens rent het dier ook langs een groep oorlogsveteranen, over straat door een dorp, over het strand en door een auto-fabriek. Niets lijkt het dier tegen te houden, maar in werkelijkheid is de bewegingsruimte uiteraard beperkt.

Daniel Naprouz van The Devils Horsemen vertelt aan Horse & Hound hoe het filmen van de commercial in zijn werk ging. ‘We gebruiken meerdere paarden zodat ze zich op hun gemak blijven voelen.’ Het productiebedrijf gebruikte een camera op rails om de bewegingen van de paarden goed te kunnen volgen, maar ook een cameraman te paard die een ‘los’ paard op die manier goed kan volgen.

De paarden van The Devils Horsemen zijn inmiddels wel wat gewend. ‘Er zijn echter altijd nieuwe uitdagingen, dus je moet er zeker van zijn dat je een paard gebruikt dat zelfverzekerd is en dat doet wat nodig is in de beperkte tijd die beschikbaar is.’

Lloyds Bank gebruikt vaker zwarte paarden in haar reclame-uitingen, onder meer ook toen het 250-jarig jubileum werd gevierd.

De nieuwste commercial heet officieel ‘By Your Side’en werd gemaakt door advertentiebedrijf Adam&EveDDB.

Bron: horseandhound.co.uk

Foto: Shutterstock

Reacties