Angel Slootweg: “Teun is getransformeerd van afgekeurd manegepaard tot fit dressuurpaard”

Angel Slootweg: “Teun is getransformeerd van afgekeurd manegepaard tot fit dressuurpaard”

Angel Slootweg met Teun foto Denise van der Plas

Angel Slootweg kocht Teun 3,5 jaar geleden samen met een vriendin over van een manege. Hij was vaak geblesseerd en werd uiteindelijk afgekeurd. Hij zou naar de slacht gaan, maar Angel wilde dit niet. Ze had Teun al een periode geleased van de manege en was zo gek op hem, dat ze hem overnam. Hij is inmiddels 20 jaar, super fit en ze starten M1.

Eerst geleased

“Ik was tien toen ik begon met rijden op manege Zilverster van Ed van Delden. Teun stond er toen al. Hij ging toen een tijd naar de andere manege van Ed, maar kwam terug naar Zilverster, omdat hij kreupel was. Bij Zilverster moest hij revalideren. Die revalidatie heb ik gedaan. Daarna heb ik hem ander half jaar geleased. Hij raakte weer geblesseerd. Ed zei dat ik hem wel mocht overnemen, mits hij in de komende drie maanden weer goed zou lopen. Dat was hij en toen hebben wij hem gekocht”, vertelt Angel enthousiast.

Clown

“We zijn gaan trainen en hij is enorm veranderd in de jaren dat we hem hebben. Hij heeft zo’n leuk karakter, het is echt een clown. Hij is een meester in bokken en super fit. Je zou echt niet zeggen dat hij al 20 is.  In drie wedstrijden waren we de B door. Ook in het L ging super snel. Inmiddels starten we M1. Helaas gaat het nu minder snel, omdat door de Corona de wedstrijden wegvielen en nu weer en ik was ook nog zwanger. Ik wil nu dolgraag weer gaan starten. Mijn doel is om uiteindelijk Z te rijden, maar als ik het M2 uit kan rijden ben ik ook al super trots en blij. Ik had nooit durven dromen dat we het M zouden halen namelijk. We trainen nu lekker door en hopelijk gaan de wedstrijden snel weer door.”

Genieten

“De vriendin waar ik Teun mee gekocht heb, Michelle Wols, rijdt vooral recreatief met hem. Ze maakt lekker buitenritjes en doet grondwerk met hem. Zo vullen we elkaar super aan en kunnen we samen op en top van hem genieten.”

Teun met Michelle

Bron: De Hoefslag

Reacties