.
. Getty Images

Column Denise Dekens: “Gebrek aan kennis maakt veel stuk”

Welzijn

“Al vaker heb ik mijn mening gegeven over negatieve reacties op social media en gevraagd om een beetje liever tegen elkaar te doen en niet zomaar van alles te roepen. Ook schreef ik dat we de wereld moeten overstelpen met foto’s en video’s waarin de liefde en passie voor onze geliefde viervoeters er vanaf druipt. Dat laatste vooral om de niet-paardenmensen te laten zien hoe mooi onze sport is en hoe uniek de band met onze paarden. Dat zal allemaal helpen, maar ik denk toch dat het niet genoeg is.”

Advertisement

Dénken alle kennis in huis te hebben

“Mijn oudste dochter moest voor haar studie een essay schrijven. Deze had als thema ‘How Social Media is Destroying the Equestrian World’. We hebben samen uitgebreid over dit onderwerp gesproken en ze heeft veel research gedaan. Waarom is er zoveel negativiteit en hoe kan dit veranderen? We kwamen tot de conclusie dat gebrek aan kennis hier ook zeker aan ten grondslag ligt. Mensen dénken vaak dat ze alle kennis in huis hebben, maar in werkelijkheid is dat niet zo. Onlangs stond een foto van een bekende dressuurhengst op Facebook. Een dame reageerde hieronder met het bericht dat het paard niet blij zou kijken. In werkelijkheid was dit paard in opperste concentratie. De betreffende ruiter postte onder deze reactie een foto van die dame, afkomstig van haar facebook-pagina, waarop zij haar paard met slofteugel nogal rond door de hals reed. Niet het beeld dat we willen zien. Houd je negatieve reacties dus voor je.”

Grijp alle kansen om te leren

“Kijk naar je eigen paard en jouw situatie en grijp alle kansen aan om te leren en om je te blijven verdiepen, want je bent nooit uitgeleerd. Blijf altijd kritisch op jezelf en kijk waarin jij je nog kunt verbeteren en wat jij allemaal nog kunt leren.”

Kennisbank

“Als Hoefslag dragen we daar heel graag een steentje aan bij. Niet alleen in het magazine, met leerzame en diepgaande artikelen over verschillende onderwerpen, maar ook op de website. Op dehoefslag.nl kun je je kennis vergroten aan de hand van honderden artikelen, maar kun je jezelf ook bijspijkeren door het bekijken van de vele e-learnings van bekende instructeurs en gedragsspecialisten. Blijf dus kritisch naar jezelf kijken, leer en laat negatieve comments achterwege. Op naar positiviteit over onze grootste liefde!”