Lynne Maas - Eastpoint
Subtop Schijndel 2020
© DigiShots
Lynne Maas - Eastpoint Subtop Schijndel 2020 © DigiShots DigiShots

Het één of ander

Lynne Maas is nog even uit de running, door de geboorte van haar dochter Logann Lynn, maar kan niet wachten om weer in het zadel plaats te nemen van onder andere haar Grand Prix-paarden Electra (v. Jazz) en Eastpoint (v. Westpoint). Met hen is ze opgenomen in het B-kader.

Advertisement

Hengst of een merrie?

"Electra is een merrie en Eastpoint een hengst, maar als ik moet kiezen, kies ik toch voor een merrie. Als je die voor je hebt, dan gaan ze voor je door het vuur. Met hengsten moet je toch vaak iets meer rekening houden."

Trainen of wedstrijden rijden?

"Ik ben echt een wedstrijdruiter, maar het trainen is mijn passie. Ik hou er enorm van om een paard op te leiden van zadelmak tot aan de Grand Prix. Wedstrijden zijn een momentopname en trainen doe je iedere dag."

Buitenrijden of springen voor de afwisseling?

"Ik vind springen heel leuk en Electra kan het ook heel goed. Thuis is het voor mij praktischer om naar buiten te gaan, maar als ik bij Anky ga lessen en er staat een hindernis in de baan, dan maak ik met losrijden altijd een sprongetje."

Buiten of binnen rijden?

"Buiten. Alleen als het regent rij ik binnen. Ik vind het buiten heerlijk. Het geeft een gevoel van vrijheid, zo met je neus in de wind."

Een veulen kopen of driejarige?

"Ik heb al mijn paarden, op één na, als veulen al. Het is heel mooi om het hele traject met ze door te lopen. In de toekomst denk ik wel dat ik toch ook vaker een twee- of driejarige zal kopen. Daarmee kun je toch iets sneller aan de gang."