Anne Meulendijks - MDH Avanti N.O.P.
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Anne Meulendijks - MDH Avanti N.O.P. CDI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

Het één of het ander

Anne Meulendijks heeft een zeer succesvolle tijd bij de Jeugd gehad. Daarna stroomde ze met MDH Avanti N.O.P (v. United) door naar de Senioren en vond ze aansluiting bij de Nederlandse top. Ze reden al op prachtige wedstrijden, zoals het EK in 2019 in Rotterdam.

Advertisement

Trainen of wedstrijden rijden?

"Wedstrijden rijden, ik ben echt een wedstrijdruiter. Ik vind trainen ook heel leuk om te doen, maar met wedstrijden in het vooruitzicht wordt trainen nog leuker. Als alles lukt in een proef wat je thuis getraind hebt, dan geeft dat zoveel voldoening."

Binnen of buiten rijden?

"Buiten. Onze binnenbak heeft open wanden, dus dan lijkt het op buiten en kunnen de paarden veel zien. Als ik bij Anky en Sjef ga trainen, rijd ik daar altijd buiten. Dat vind ik veel fijner voor de paarden."

Houwer of een douwer?

"Allebei hebben hun voor- en nadelen. Als een paard te heet is dan gaat het niet lukken op wedstrijd, maar als hij niet wil lopen ook niet. Je moet eigenlijk een mix hebben. Belangrijkste is dat een paard rijdbaar is. Dus dan kies ik toch liever voor een houwer."

Lichte of Zware Tour?

"Zware Tour. Dat is altijd mijn droom geweest. Het is heel moeilijk, maar dat maakt het juist zo leuk. Het is de uitdaging om dit niveau met ieder paard te kunnen bereiken."

Springen of buiten rijden voor de afwisseling?

"Ik doe beide. Sommige paarden zijn niet zo handig en dan houd ik het bij cavaletti's. Buitenrijden is voor ieder paard fijn. Een dag in de week proberen we iets afwisselends voor de paarden."