Thalia Rockx - Koko Jr de la Fazenda
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Thalia Rockx - Koko Jr de la Fazenda FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

WK Verden

Van 25 tot en met 29 augustus vond in Verden het WK voor jonge dressuurpaarden plaats. De Nederlandse paarden presteerden daar heel goed en gaven goed hun visitekaartje af.

Advertisement


>124<

In totaal kwamen er 124 paarden aan de start bij de vijf-, zes- en zevenjarigen. Na de eerste ronde mochten per leeftijdsklasse twaalf paarden door naar de grote finale. De rest reed kleine finale. De beste drie paarden uit de kleine finale, mochten alsnog grote finale rijden.


>3<

De Nederlandse paarden wonnen fantastisch drie medailles. Goud was er voor Kjento bij de zesjarigen met Charlotte Fry met maar liefst 96%. Bij de zevenjarigen was het goud voor Jovian en Andreas Helgstrand. Kirsten Brouwer en Lightning Star RR wonnen brons bij de vijfjarigen.


>9<

Negen Nederlandse paarden eindigden in de top tien in de grote finale. Naast de al genoemde paarden, waren dit: Las Vegas (5e), Labarron (10e), Koko jr de La Fazenda (5e), King van het Haarbosch (9e), Johnny Dep (7e) en Just Wimphof (9e).


>2<

Twee Nederlandse paarden plaatsten zich in de kleine finale alsnog voor de grote finale: Hexagon's Luxuriouzz en Turfhorst Jersey.

IJsbrand en Bram Chardon