Willem Greve (NED) - Highway TN
FEI Jumping European Championships Milano 2023
© DigiShots
Willem Greve (NED) - Highway TN FEI Jumping European Championships Milano 2023 © DigiShots DigiShots

EK Springen | Willem Greve en Highway TN tiende: “Heel erg trots op Highway die zijn eerste grote kampioenschap liep”

Springen EK springen Milaan

Willem Greve begon met de hengst Highway TN  (v. Eldorado van de Zeshoek) vanaf plek 22 in het tussenklassement. Het was het eerste internationale kampioenschap van de combinatie. In de eerste omloop viel de balk van de oxer. De combinatie steeg in het klassement en wist zich nipt te plaatsen voor de finaleronde met de beste twaalf combinaties.

Advertisement

Heel erg trots 

De combinatie werd op hun eerste EK tiende. “Het was enorm zwaar alle dagen, vooral de laatste van de landenwedstrijd en de twee rondes van vandaag waren pittig. Ik ben echt heel erg trots op mijn paard”, vertelt de ruiter. “Dit was het eerste grote kampioenschap van Highway. De manier waarop hij alle dagen gesprongen heeft was geweldig, hij werd eigenlijk elke dag beter. Dat belooft veel goeds”, vertelt hij trots. 

Achter de feiten aan 

Willem was de enige Nederlander die zich wist te plaatsen voor de laatste ronde. “Zo kon mijn paard mooi deze extra ervaring opdoen. Ik heb zelf zeker wat steekjes laten vallen en dan loop je zo’n kampioenschap eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan. Er zijn nog wel wat dingetjes waar we aan moeten werken, want een foutje wordt in zo’n kampioenschap afgestraft. De beste ruiter heeft gewonnen en we hebben mooie sport gezien. Ik moet nog scherper gaan rijden en geen rijfouten maken. Highway doet er alles aan om de balken te laten liggen”, besluit de ruiter.

Bron: KNHS

Foto: Digishots