Nick Nanning - Bandia
CH Deurne 2023
© DigiShots
Nick Nanning - Bandia CH Deurne 2023 © DigiShots digishots

KNHS Topsport Jeugdcompetitie succesvol afgesloten: “We hadden goede winnaars”

Springen

De KNHS Topsport Jeugdcompetitie kende in Vragender haar finales met vier rubrieken. Bondscoach Edwin Hoogenraat was te spreken over het verloop van de competitie. “We hebben mooie competitiedagen gehad en we hadden goede winnaars.”

Advertisement

Yfke Priem als enige foutloos

Bij de pony’s waren Yfke Priem en Mariesa Veenstra aan elkaar gewaagd door een gelijk aantal plaatsingspunten te scoren. Het werd extra spannend in de finale. Mariesa reed een snelle eerste ronde, maar zag een balk vallen. Yfke Priem reed haar pony als enige foutloos door het parcours. Door haar goede rit won ze de finaleproef en schreef het eindklassement bij de pony’s op haar naam.

Children

Bij de children was het Nick Steeghs die zijn paard Gladstone V naar de overwinning reed. In het uitdagende finaleparcours wist hij als enige ruiter foutloos te blijven. Tweede plek werd voor River Morssinkhof voor Stella Heijligers die derde werd. De bondscoach sprak na afloop “Nick reed goed vandaag, hij liet een mooie ronde zien. De overwinning was dik verdiend.”

Nick Nanning opnieuw de snelste 

Bij de junioren streden zeven combinaties om de winst. In de barrage bleven Nick Nanning, Lars Schröder en Jip Grootegoed opnieuw foutloos, maar wie was de snelste? Nick Nanning reed de snelste ronde en verwees daarmee Lars en Jip naar de tweede en derde plaats. “Het was een leuke barrage. Nick heeft de meeste ervaring en hij heeft een snel paard. Zijn paard sprong heel erg goed vandaag en Nick reed sterk.” Wesley de Boer kreeg gedurende de competitie bij de young riders nog enkele tegenstand, terwijl hij de enige was die aan de start kwam in de finale. Ondanks een foutje in de laatste lijn, op de eerste van de driesprong, schreef hij de competitie op zijn naam.  

Bron: KNHS

Foto: Digishots