Kim Emmen - Island VG
CH Deurne 2023
© DigiShots
Kim Emmen - Island VG CH Deurne 2023 © DigiShots digishots

Nederlandse springruiters vierde in EEF Nations Cup: “Dit was een super ervaring”

Springen

De tweede competitiewedstrijd, dit maal op Nederlandse bodem, van de EEF Nations Cup is voortvarend verlopen. Het team onder leiding van Vincent Voorn is op de vierde plaats geëindigd. Doordat TeamNL twee weken geleden de eerste competitiewedstrijd won, zijn ze vrijwel zeker geplaatst voor de halve finale. Deze zal worden verreden van 22 tot en met 25 juni in Deauville. 

Advertisement

Eigen land

De wedstrijd werd op De Peelbergen verreden en elf landen kwamen aan de start. Het Nederlandse team wist van een zevende plek in de eerste manche op te klimmen naar een vierde plaats. “Door onze winst twee weken geleden zijn we al wel haast zeker van een plek in de halve finale”, vertelt bondscoach Vincent Voorn. “We hadden natuurlijk graag een podiumplaats gehad hier in eigen land. Maar we zijn zeker wel tevreden. Dit was een super ervaring voor de paarden en ik denk dat er weer een paar combinaties door kunnen stromen naar de groep van Jos Lansink in de eerste divisie.”

Ervaring opdoen

De ervaren Jur Vrieling reed met Comme-Laude W (v. Comme Il Faut) voor het eerst een landenwedstrijd. Hij was het streepresultaat in de eerste ronde en kreeg vier strafpunten in de tweede omloop. “ Pim Mulder kreeg een pechfout in de eerste ronde en reed super gemotiveerd foutloos in de tweede. Voor Mans Thijssen was dit zijn derde landenwedstrijd bij de senioren. Hij reed heel sterk. Jammer van de tijdfout in de eerste omloop en hij was soeverein nul in de tweede”, vertelt Vincent. Kim Emmen en Island V G (v. Zirocco Blue VDL) reden een fantastische nulronde in de eerste ronde. In de tweede ronde vielen er twee balken waardoor ze het streefresultaat werd. 

De volgende wedstrijd voor de Nederlandse springruiters in de Longines EEF Nations Cup series is in Bratislava (8 tot en met 11 juni). Volgende week komt bondscoach Jos Lansink met een team aan start in de vijfsterren Nations Cup van Rome. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots