Jur Vrieling - Long John Silver 3
Falsterbo Horse Show 2022
© DigiShots
Jur Vrieling - Long John Silver 3 Falsterbo Horse Show 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

Nederland zeker van Nations Cup Finale Springen: “Super blij”

Springen

Vrijdag leverden de springruiters van TeamNL wederom een topprestatie: ze werden tweede in de FEI Nations Cup in Falsterbo, Zweden. Daarmee gaat bondscoach Jos Lansink met zijn ruiters aan de leiding in het landenklassement en zijn ze zeker van deelname aan de Nations Cup Finale in Barcelona in oktober. 

Advertisement

“We kwamen heel sterk terug”, vertelt Jos Lansink. “In de eerste manche liepen we iets achter de feiten aan, maar nulrondes brengen ons telkens weer naar de top van het klassement. Ik ben er super blij mee. Het was top.”

In de tweede manche van de Nations Cup in Falsterbo zorgden Jur Vrieling met een fantastisch springende Long John Silver 3, Johnn Pals met Charley en Harrie Smolders met zijn ‘derde’ toppaard Darry Lou voor een foutloos resultaat. Na de eerste manche stond TeamNL op de vijfde plaats met vijf strafpunten. Dat bleef zo en daarmee eindigde Nederland achter België op de tweede plaats.

Olympische Spelen

Lansink is met zijn ruiters al zeker van deelname aan de finale van de FEI Longines Nations Cup competitie in Barcelona. “Dat wilden we graag, maar het is niet het hoofddoel dit jaar. We willen ons namelijk ook plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs.” Dat moet gebeuren op het WK volgende maand in Herning. Aanstaande woensdag maakt Lansink zijn WK team bekend.

Bekijk hier de resultaten  

Bron: KNHS

Foto: Digishots