Sanne Thijssen - Con Quidam
The Dutch Masters 2022
© Digishots
Sanne Thijssen - Con Quidam The Dutch Masters 2022 © Digishots digishots

CHIO Rotterdam | Nations Cup springen gaat van start, Liveblog bij De Hoefslag

Springen

De derde dag van het prachtige evenement CHIO Rotterdam in het Kralingse bos is alweer aangebroken. Vandaag staat de piste volledig in het teken van het springen en het mennen.

Advertisement

Tweefasen 1.45m

De eerste rubriek, de tweefasen over 1.45m, gaat om 10.00 uur van start. Gisteren won Hessel Hoekstra de 1.45m-rubriek met zijn Famariloma (v. Azteca VDL). Lukt het de combinatie om dit kunstje te herhalen? Voor Nederland komen ook Sanne Thijssen, Michael Greeve, Jack Ansems, Maikel van der Vleuten en Patrick Lemmen aan de start.

Nations Cup

Om 12.00 uur wordt de 1.50m-rubriek verreden waarin er een prijzenpot is van 27.000 euro. De rubriek telt 36 deelnemers waarvan er twaalf uitkomen voor Nederland. Om 16.00 uur wordt de Nations Cup verreden over twee rondes over een hoogte van 1.60m. In totaal strijden acht landen tegen elkaar. Voor Nederland komen Maikel van der Vleuten met Beauville Z (v. Bustique), Sanne Thijssen met Con Quidam RB (v.  Quinar Z), Willem Greve met Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) en Harrie Smolders met Monaco (v. Cassini II) aan start. Veel succes TeamNL! 

De wedstrijden zijn gratis en live te volgen via CHIO Rotterdam.nl

Bekijk hier de startlijsten en uitslagen. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots