Karim Elzoghby - Zandigo
Outdoor Gelderland 2022
© DigiShots
Karim Elzoghby - Zandigo Outdoor Gelderland 2022 © DigiShots DigiShots

Karim Elzoghby over winst GP Outdoor Gelderland: “Zandigo maakt mij een betere ruiter”

Springen

De van oorsprong Egyptische, maar in Gelderland wonende Karim Elzoghby wist zijn twaalfjarige NRPS-ruin Zandigo zondag op Outdoor Gelderland naar de winst te rijden in de 1,55 m Grand Prix. De Olympische ruiter hoopt zich nu met deze Zento-zoon te kunnen gaan richten op de Wereldruiterspelen.

Advertisement

 ”Nooit gedacht”

Na een paar tropische dagen werd het publiek op de frisse zondagmiddag op een spannende Grote Prijs getrakteerd. Vijf combinaties drongen er door tot de barrage. “Ik had nooit gedacht dat ik sneller zou zijn”, vertelt Karim. “Zandigo wil het wel goed doen, maar het is geen winnaar en hij is bijzonder om te rijden. Ik moet hem altijd veel plek voor de hindernis en veel tijd geven, maar zijn vermogen en grote galop werken dan wel weer in ons voordeel. Ik probeer hem de laatste weken pas iets sneller te rijden, zodat hij competitiever wordt en dat heeft gewerkt. Ik ben blij! Zandigo maakt mij ook weer een betere ruiter. Elk paard is een nieuwe leerschool voor een ruiter, zeg ik altijd. Je leert steeds weer om nieuwe dingen te doen, om het optimale uit je paard te halen.”

“Geweldig”

“Hoe lang het geleden is dat ik een Grote Prijs won? Ik weet het niet, maar ik was wel vaak tweede. Het heeft lang geduurd”, vertelt hij. Hoewel Outdoor Gelderland een 3*-concours is, is Karim van mening dat ze het beter voor elkaar hadden dan sommige 5*-concoursen. ”Heel veel organisaties kunnen hiervan leren. Ze hebben er geweldig werk van gemaakt”, vertelt hij lovend. “Ons plan voor nu is de Wereldruiterspelen. Zandigo houdt van hoge hindernissen!”

Complimenten

De complimenten voor de organisatie van Outdoor Gelderland, dat van Arnhem naar Vragender verhuisde, vloeide vijf dagen lang als een warm bad over het team heen. Er staan al wat verbeterpuntjes voor volgend jaar op de agenda, maar de standaard was hoog en het evenement op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender gaat alleen nog maar mooier worden!

Bron: Persbericht Outdoor Gelderland