Sanne Thijssen - Con Quidam RB
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam RB World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Sanne Thijssen na weergaloze overwinning GCL Grand Prix: “Ik hoef hem niks meer te leren”

Springen

Wat een ongelofelijke prestatie op wereldniveau van de combinatie Sanne Thijssen en Con Quidam RB (v. Quinar)! Na een fantastisch gereden barrage kon zondag de winst in de Global Champions League Grand Prix in Madrid haar niet meer ontgaan.

Advertisement

Abnormale sfeer

Sanne kwam als laatste starter in de baan voor haar barrage. Ze vertelt: “Er hing een abnormale sfeer met heel veel publiek. Je rijdt de barrage in en hoopt op het beste, als het dan lukt is dat heel mooi. We reden over de finish en het publiek ontplofte helemaal. Con Quidam heeft geen balk geraakt. Hij kan wel wat gretig zijn waardoor hij moeilijker te rijden is, maar in de kwalificatie en in de barrage kon ik hem rijden met twee vingers in mijn neus. Als hij zo is loopt hij altijd wel een nul rondje.”

Ontlading

De amazone had geen last van zenuwen, enkel gezonde spanning. “Het eerste gedeelte in de barrage liep al heel vlot en ik had wel voor de voorlaatste sprong wel het gevoel dat het goed zat. Ik nam niet meer alle risico en het duurde even voordat mijn tijd op het scorebord verscheen. Het gevoel dat je sneller bent, alle emoties en ontlading kwamen er meteen uit bij zowel mij als het publiek.” Met deze overwinning erbij heeft de amazone zich geplaatst voor de finale in Praag. De zege was de grootste uit haar carrière en leverde haar 100.000 euro op.”

Samen opgeklommen naar topniveau

Sanne is al negen jaar een combinatie met de hengst. “We hebben elkaar goed leren kennen en zijn samen naar dit niveau gegroeid. Ik probeer hem zo veel mogelijk mee te nemen, maar hij moet zich wel fit voelen. Per week kijk ik of ik hem mee neem of niet. Als hij aangeeft dat hij moe is gaat hij niet mee. Hij heeft een heel makkelijk lichaam, is heel flexibel en kent zijn werk. Hij is zestien jaar en ik hoef hem niks meer te leren, het is voornamelijk zijn conditie onderhouden. Ik rij veel in het bos met hem en we springen thuis nooit. Hij komt vannacht terug en deze week krijgt hij lekker vakantie. We gaan relaxen in de bossen en daarna kijk ik of hij volgende week klaar is voor de wedstrijd in Hamburg. Als hij een beetje gaat klieren dan weet ik dat hij goed in zijn vel zit. Zijn hele doen en laten vertelt mij hoe hij zich voelt en dat is voor mij het allerbelangrijkste!”

Bekijk hier de video van de barrage.

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand van de GCT na 4 van de 16 wedstrijden 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots