Paardenbenen
© DigiShots
Paardenbenen © DigiShots Leanjo de Koster

Pilot flexibel springabonnement van start gegaan

Springen

Zoals al eerder aangekondigd startte de KNHS op 1 april 2022 met een pilot met een maandelijks opzegbare abonnementsvorm voor de startpas in de springsport. De pilot zat tot 1 april 2023 duren.

Advertisement

Maandelijks opzegbare startpas

Ter aanvulling van de huidige startpassen, die gewoon blijven bestaan, is er nu voor springruiters een extra mogelijkheid: een springabonnement met maandelijks opzegbare startpas die per combinatie (één ruiter met één paard of pony) kan worden aangevraagd. Met het springabonnement kunnen ruiters maandelijks zelf hun startpas activeren of stopzetten. Op deze manier betalen ze alleen voor de maanden waarin ze ook daadwerkelijk gebruik maken van de startpas.

Aanvragen

Ruiters die geïnteresseerd zijn in het springabonnement, kunnen eenmalig het aanvraagformulier invullen via de KNHS-site of Mijn KNHS. Aan het springabonnement zijn geen kosten verbonden, je betaalt enkel voor de startpassen die je eraan koppelt. Zodra je een springabonnement hebt, kun je daar zelf één of meerdere maandelijks opzegbare startpassen aan koppelen.

Maandelijkse kosten

Deze startpas is enkel te gebruiken voor springwedstrijden, niet binnen andere disciplines. Er wordt bij het tarief van deze startpassen geen onderscheid meer gemaakt tussen paarden en pony’s, maar wel tussen de leeftijden van ruiters. De maandelijkse kosten van de startpas voor ruiters onder de 18 jaar bedragen € 7,50 per combinatie. Vanaf 18 jaar zijn de maandelijkse kosten € 10,00 per combinatie. Ruiters die al in het bezit zijn van een startpas kunnen zodra deze afloopt overstappen naar de maandelijks opzegbare startpas en betalen alleen voor de maanden dat deze actief is. 

Bron: KNHS