Doron Kuipers - Hollywood VK CSI Exloo 2021
© DigiShots
Doron Kuipers - Hollywood VK CSI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

Succesvolle Hollywood VK van Doron Kuipers verkocht

Springen

Doron Kuipers heeft afscheid moeten nemen van zijn internationale topper Hollywood VK (v. Berlin). Kuipers leidde haar op van nationaal niveau tot en met de internationale 1.45/1.50. Ze behaalden veel successen en deden onlangs nog goede zaken op de Sunshine Tour in Vejer de Frontera. Op 10 februari 2022 behaalden ze een tweede plaats in het 1,40m., een paar dagen later 5e in het 1,45m., op 19 februari winst in het 1,40m., op 25 februari weer winst en 3 maart een derde plaats in het 1,45m.

Advertisement

Mark van Kleef

Hollywood VK is gefokt door Mark van Kleef. De bruine merrie kwam in 2012 ter wereld. “In 2006 fokte ik mijn eerste drie veulens”, vertelde Mark van Kleef eerder aan Hoefslag. “Ik begon met de merrie Mylady (v. Indorado), die ik kocht bij Noorhuis. Daaruit fokte ik de merrie Baileys (v. Indoctro). Die was als 2-jarige zó groot dat ik haar liet dekken door Toulon. Dat veulen Energie VK was als twenter ook al zo groot. Ze zeiden me dat ik niet met haar moest fokken. Maar het was een hele scherpe merrie. Ze was zó speciaal. Losspringen deed ze fantastisch.” 

Hollywood VK

“Dus ik volgde mijn eigen gevoel. Ik wilde niet te groot fokken en daarom koos ik Berlin bij Energie VK, voor het vermogen en voor de kracht in het lichaam. Haar eerste veulen was Hollywood VK (v. Berlin). Ze was echt een topveulen en doet het super in de sport.”

Vorig jaar werd via ICSI een apart veulen van Chacco-Blue uit Hollywood gefokt. Daarnaast heeft ze ook twee nakomelingen (een tweeling) van Tangelo van de Zuuthoeve.

Hollywood VK is verkocht naar Mexico. 


Bron: Facebook / Hoefslag