Iris Michels - Bugano de l'Abbaye
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Iris Michels - Bugano de l'Abbaye World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots DigiShots

Wout-Jan van der Schans en Iris Michels 1e en 2e in 1.45M: “Heel tevreden”

Springen

Zowel Wout-Jan van der Schans als Iris Michels wisten Nederland goed op de kaart te zetten in de 1.45m-rubriek van Opglabbeek, die vrijdagavond verreden werd. Van der Schans en Forlan van de Sprengenberg (v. Nabab de Reve) schreven de klasse op naam in 39,60 seconden. Ze werden op de voet gevolgd door Michels en Bugano de l’Abbaye (v. Ugano Sitte) die in 39.77 seconden de tweede plek grepen.

Advertisement

Tevreden

“De proef ging heel goed voor mijn gevoel”, reageert Iris Michels enthousiast. “De eerste omloop voelde als heel fijn aan en Bugano sprong goed. Ik moest als derde starten in de barrage en ik had verwacht dat er nog veel snellere combinaties zouden volgen, maar dat was gelukkig niet zo. Het voelde goed en ik ben heel tevreden”.

Barrage  

De amazone is blij met hoe de barrage uitpakte. “De laatste lijnen waren iets langer, waar ik mijn tijd in kon halen omdat Bugano een grote galop heeft”. Michels zit pas vijf maanden in het zadel van de ruin. “Ik heb hem gekocht van mijn trainer. Het is een heel fijn paard met veel vermogen en bloed en we zijn erg naar elkaar toe gegroeid de afgelopen tijd”.

Voorzichtig

Over de kwaliteiten van Bugano vertelt ze: “Hij wil altijd nul springen en is heel voorzichtig, trekt goed aan en wil altijd naar de andere kant”. Vanmiddag verschijnt Michels in de ring met twee andere paarden die ook mee zijn naar België. “Met mijn hengst spring ik 1.35M en mijn merrie rijd ik in de 8-jarigen rubriek. Mijn doel is om goed en rustig te rijden, zodat we morgen iets meer kunnen geven”, sluit ze gedreven af. 

Volledige uitslag

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots