Rob Schipper - Jerommeke SB
KWPN Kampioenschappen 2019
© DigiShots
Rob Schipper - Jerommeke SB KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots DigiShots

Rob Schippers: “We zien Jerommeke zeker terug op het hoogste niveau van de sport”

Springen

KWPN-hengst Jerommeke SB (v. Berlin) is vertrokken naar Amerika. De zevenjarige hengst gaat daar zijn carrière verderzetten onder de 25-jarige springruiter Spencer Smith, die al twee keer in de Global Champions Tour startte.

Advertisement

Stal Brouwer en Stal de Weaver blijven voor de helft eigenaar van Jerommeke, maar vaste ruiter Rob Schipper moest afscheid nemen van zijn maatje. 

“Heel goed gevoel”

Schipper vertelt: “Ik kreeg Jerommeke bijna tweeënhalf jaar geleden onder het zadel. We zagen hem op concours toen hij vijf was en toen liet hij al hele goede dingen zien. Ik heb hem toen geprobeerd en hij gaf me meteen een heel goed gevoel. Alles leek zo makkelijk te gaan en Jerommeke was nergens bang voor. Stal de Weaver, mijn sponsor, en Stal Brouwer hebben hem toen gekocht.”

“Echt concourspaard”

“Ik heb hem heel rustig opgeleid tot waar hij nu is. Het allersterkste punt van Jerommeke is volgens mij dat hij alles zo makkelijk doet en nooit ergens van onder de indruk is. Als springruiter droom je altijd van Aken of de Global Champions Tour. En Jerommeke gaf mij heel sterk het gevoel dat hij daar ooit zal springen. Hij is ook echt een concourspaard: thuis een beetje lui, maar op concours ging hij aan. Hij heeft een hele mooie persoonlijkheid, ook helemaal geen hengst in zijn karakter. Jerommeke zal zeker gemist worden op stal, ook door de grooms!”

“Overtuigd na tien sprongen”

“Ik had hem heel graag nog langer gereden, maar daar is onze stal eigenlijk niet op voorzien. We hadden best al veel vraag naar Jerommeke gekregen, maar daar had ik nooit echt het goede gevoel bij. Spencer was bij ons om andere paarden te proberen, we hebben heel veel vier- en vijfjarigen staan. Ik heb hem gezegd dat als hij echt een goed paard wilde, hij Jerommeke moest proberen. En na tien sprongen was hij al overtuigd.”

“Mooie kans voor Jerommeke”

“Een ruiter als Spencer zit op een heel ander niveau dan wij en ik vond dat we Jerommeke die kans moesten geven. Het potentieel heeft hij in elk geval, en ik heb heel sterk het gevoel dat we nog veel van de combinatie zullen horen.”

“Ik heb heel veel jonge paarden, die ik rustig verder rijd. Een paar zullen verkocht worden, maar als er weer zo’n bijzondere tussen zit, dan zien we het wel.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. 

Foto: DigiShots