Fuchs Martin, SUI, Clooney 51, 382
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021
Fuchs Martin, SUI, Clooney 51, 382 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 03/08/2021 Dirk Caremans

Positief nieuws over herstel Martin Fuchs’ olympiade paard Clooney: ‘Happy Clooney, happy Martin!’

Springen

Ongeveer een maand geleden maakte Martin Fuchs bekend dat Clooney (v. Cornet Obolensky) na een ongeluk in de wei ernstig geblesseerd is geraakt. Onlangs bracht de springruiter positief nieuws naar buiten met een video waarop te zien is dat paard en ruiter vrolijk door de stal lopen.

Advertisement

Pensioen

Bij de val raakt de ruin ernstig geblesseerd aan zijn rechterschouder. Dierenartsen van het Zurich Hospital hebben er alles aan gedaan om een welverdiend pensioen in de wei mogelijk te maken voor de schimmel. De afgelopen weken postte Fuchs al meerdere keren foto’s van de voortgang van het herstel op zijn Instagram.

Olympische Spelen

Martin en Clooney presteren al jaren op het hoogste niveau. Het hoogtepunt was in 2019, toen ze de Europese Kampioenschappen op hun naam schreven. Die vonden dat jaar in Rotterdam plaats. Ook zijn ze mede-verantwoordelijk voor het behalen van teamzilver in de Nations Cup van Göteborg van 2019 en behaalden ze een zilveren medaille op de Wereldruiterspelen in Tryon 2018. Dit jaar deed Clooney voor de tweede keer in zijn leven mee aan de Olympische Spelen. Hij werd onder Martin individueel zestiende.

Zie ook: Martin Fuchs’ Olympiadepaard Clooney 51 geblesseerd

Bron: Equnews/ Martin Fuchs/ De Hoefslag