Fredricson Peder, SWE, All In, 387
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
07/08/2021
Fredricson Peder, SWE, All In, 387 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 07/08/2021 Foto: Dirk Caremans

Peder Fredricson stijgt naar nummer één in wereldranglijst: “Eindelijk!”

Springen

Voor de eerste keer in zijn carrière claimt Peder Fredricson de eerste plaats in de Wereldranglijst. Hiermee stoot de vijfvoudige Olympiër Daniel Deusser van de troon, die al voor de derde keer bovenaan stond. 

Advertisement

Vaak dichtbij geweest

Afgelopen maand steeg Peder al van nummer zeventien naar de tweede plaats, waar hij al vaker langere tijden stond. Na nog meer fantastische ritten steeg hij nu verder naar de top. “Eindelijk!”, reageert hij tegenover de FEI. “Ik kan bijna niet geloven dat het echt zo is. Ik ben er vaak al zo dichtbij geweest. Het voelt ontzettend gaaf.”

Gaaf om te top te bereiken

Hij vervolgt zijn verhaal: “Jaren geleden zette ik het doel om de nummer één van de wereld te zijn. Soms voelde het alsof ik de hoogste berg van de wereld moest beklimmen en ik ben er vaak bijna geweest, maar ik viel ook altijd weer naar beneden. Het voelt ontzettend gaaf om nu eindelijk de top te bereiken en om de vlag neer te kunnen zetten.”

Hele team verantwoordelijk

“Ik draag dit succes op aan mijn gehele team. We hebben er allemaal samen zo lang aan gewerkt. Het is ook ontzettend speciaal dat dit succes te danken is aan meerdere paarden. Om nummer één van de wereld te worden heb je meer nodig dan alleen goede paarden. Je moet ook goede eigenaren, goede grooms en een toegewijd en hardwerkend team hebben. Ik ben erg dankbaar voor mijn team en we zullen dit succes samen gaan vieren.”

Bron: Persbericht FEI

Foto: Dirk Caremans - Hippofoto.be