Blom Merel, NED, The Quizmaster, 251
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
01/08/2021
Blom Merel, NED, The Quizmaster, 251 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 01/08/2021 Dirk Caremans

EK Eventing | Nederlandse eventingpaarden vlot door de veterinaire keuring

Springen

De Nederlandse eventingruiters maken zich op voor het Europees Kampioenschap senioren in het Zwitserse Avanches, waar het eerste onderdeel morgen van start gaat. De veterinaire keuring is vandaag goed verlopen voor het team van bondscoach Andrew Heffernan. De vier paarden van TeamNL kregen allemaal groen licht en zijn topfit.

Advertisement

Cross verkend

Voor Nederland komen Merel Blom, Janneke Boonzaaijer, Sanne de Jong en Jordy Wilken in actie. Helaas kon Aliene Ruyter, het vijfde teamlid van TeamNL, op het laatste moment niet afreizen naar Zwitserland. Haar trouwe partner Bomba was niet fit. Bondscoach Andrew Heffernan is enthousiast over zijn eerste indruk van de cross-country. “We hebben vanmiddag voor het eerst de cross verkend. Het ziet er mooi uit. Er staan wat serieuze combinaties en punten in, maar ik denk niets wat deze combinaties niet aankunnen.”

TeamNL

Heffernan heeft een jong, talentvol team meegenomen. Routinier is de 35-jarige Merel Blom. Zij reed al twee Olympische Spelen en dit wordt haar vierde EK. Hiervoor zadelt ze haar olympiadepaard, The Quizmaster. De 25-jarige Janneke Boonzaaijer vergezelde Merel afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Tokio met ACSI Champ de Tailleur. Ook zij kiest voor haar meest ervaren paard tijdens dit EK.
Het team wordt compleet gemaakt door Sanne de Jong (26) met Enjoy en de 27-jarige Jordy Wilken met Burrry Spirit. Zij zaten in augustus samen in het team dat tweede werd in de FEI Nations Cup van Haras du Pin. Als junior en Young Rider startten ze regelmatig voor het Nederlandse team. Ook deden ze al de nodige ervaring op in verschillende Nations Cup wedstrijden. Jordy won afgelopen voorjaar de CCI4*-S in Strzegom.

Programma

Tijdens het EK eventing komen 73 ruiters uit 17 verschillende landen van start. Nederland heeft de eerste startpositie geloot. Donderdag rijden Jordy Wilken en Janneke Boonzaaijer hun dressuurproef. Vrijdag verschijnen Sanne de Jong en Merel Blom in de dressuurring. Zaterdag is de cross-country. De wedstrijd begint dan om 11.00 uur. Op zondag start het afsluitende springen vanaf 11.00 uur.

De wedstrijd is via livestream te volgen via: www.clipmyhorse.tv.
Meer informatie en startlijsten staan op: www.iena-events.ch en www.rechenstelle.de

De Hoefslag houdt je uiteraard op de hoogte van het EK.

Bron: KNHS

Foto: Digishots