Albert Zoer - Halifax
CSI Exloo 2021
© DigiShots
Albert Zoer - Halifax CSI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

Albert Zoer schrijft drie rubrieken op zijn naam in Exloo : “Het ging super lekker!”

Springen

Op het Open Drents Kampioenschap reed Albert Zoer drie paarden naar de overwinning. Eén over 1.30m, de tweede over 1.35m en de laatste over 1.40m. Aan Hoefslag vertelt hij dat hij erg tevreden is: “Het zijn over het algemeen allemaal jonge paarden, maar ze pakten het goed op.”

Advertisement

Zoals gewenst

Om de titel van Drents kampioen mocht Albert vanwege zijn eerdere resultaten in de sport niet strijden, maar dat mocht de pret niet drukken. De rubriek over 1.30m won hij met de 7-jarige schimmelruin Jackpot (v. Zirocco Blue VDL). “Hem heb ik dit jaar wat meer meegenomen omdat het vorig jaar heel rustig was met wedstrijden. Ik kan merken dat het een heel goed paard is en dat hij nu wat meer kilometers in de benen heeft. In de barrage was hij super. Ik kon hem mooi voorwaarts doorrijden en de wendingen liepen zoals ik wilde. Dat ging dus echt heel mooi”, vertelt de ruiter.

Hard gereden

“De 1.35m-rubriek won ik met de 7-jarige Jayla (v. Emerald van ‘t Ruytershof). Haar neem ik de laatste tijd vaker samen met Jackpot mee, zodat ze meer ervaring krijgen. Jayla is een paard met veel mogelijkheden. Ze is heel snel en sensibel. Jayla landt en is gelijk weer weg. In de 1.35m werd er hard gereden. Ik stond lang aan de leiding met Florian (v. Zirocco Blue VDL). Met Jayla startte ik als één na laatste. Toen was ik met Florian inmiddels al naar de vierde plaats geschoven. Ik wist dus dat ik voluit moest gaan, maar wist ook dat Jayla een paard is waarmee dat kan. Ik heb het gewoon geprobeerd en dat lukte super.” Met Florian belandde de ruiter uiteindelijk op de vijfde plaats. 

Elke keer leren

De laatste rubriek die Albert won, was de rubriek over 1.40m. Dit deed hij met Halifax (v. Zirocco Blue VDL). Deze schimmelruin kocht hij twee jaar geleden. “Toen had hij net twee keer een M-wedstrijd gelopen. Wedstrijdervaring heeft hij dus niet veel door corona. Toch heeft hij al goede dingen gedaan. Hij sprong gisteren geweldig. Halifax is niet het snelste paard, maar hij wordt wel steeds sneller. Ik kan merken dat hij elke keer weer wat leert. Er waren maar drie van de 30 combinaties die nul reden en in de barrage waren we zelfs de enige die foutloos bleven.”

Mogelijkheden voor de toekomst

Mooie resultaten dus, zowel voor de paarden als voor Albert zelf. Zet hij met deze paarden dan ook in op de toekomst? “Zeker wel. Maar ik ga dit jaar de paarden gewoon nog even op deze manier opbouwen. Volgend jaar zien we hoe ze de wedstrijden lopen. Alle vier de paarden zijn nog jong, volgend jaar zijn ze ook nog maar acht. Wel ga ik dan kijken of ze af en toe een keer een wat dikkere proef kunnen lopen. Ze hebben in ieder geval zeker wel de mogelijkheden”, besluit hij.

Bekijk hier de volledige resultaten van het (Open) Drents kampioenschap.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots.nl