Marc Houtzager - Sterrehof's Dante N.O.P.
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Marc Houtzager - Sterrehof's Dante N.O.P. CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots © DigiShots

Marc Houtzager: “Voor ons als ruiter was het goed om met beide benen op de grond te komen staan”

Springen

In aanloop naar de Olympische Spelen ging De Stentor langs bij Marc Houtzager voor een interview. De springruiter mag binnenkort afreizen naar Tokio om daar in de ring te verschijnen met Sterrehof’s Dante N.O.P (v. Canturano), Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) gaat mee naar Japan als reservepaard. 

Advertisement

Voldoende voorbereiding 

Houtzager vertelt dat hij vrij zeker was van een plaats in het team, maar dat hij lang niet zeker wist of de paarden er aan toe waren. “De aanloopperiode was voor ons heel kort omdat er veel concoursen wegvielen, maar ik denk dat we net voldoende voorbereiding hebben gehad om in Tokio goed voor de dag te komen”, legt hij uit. “Normaal gesproken heb je vlak voor een Olympische Spelen een heel ander gevoel. We hebben sowieso heel veel andere wedstrijden die we afgaan. Het is in onze sport niet dat we vier jaar trainen voor de Spelen. Natuurlijk is dat ook voor ons het hoogst haalbare, maar we werken van concours naar concours. Die hadden we het grootste deel van het jaar niet, waardoor we toch aan het toewerken zijn naar de vorm die je nodig hebt in Tokio”.

Niet gemist

Toch benadrukt de springruiter dat de afgelopen periode niet het einde van de wereld was voor hem. “Eigenlijk was dat best lekker aan het begin, als ik eerlijk moet zijn. Even niet reizen, we hebben hier een eigen bedrijf met veel paarden. Dus ik heb het aan het begin niet gemist. Later begint het wel weer te kriebelen natuurlijk. Voor ons als ruiter was het ook wel weer even goed om met beide benen op de grond te komen staan”.

Heel anders

Over de spelen zelf vertelt hij: “Het wordt qua sfeer in elk geval heel anders dan bijvoorbeeld in Londen. Zoveel mensen bij elkaar, dat gaan we ben ik bang niet meer meemaken. In Londen konden mensen snel nog een vliegticket bestellen om bij de finales aanwezig te zijn. En zagen we mensen in het olympisch dorp. Nu mogen we van dorp naar concours en weer terug”.

Lees het hele interview op de website van De Stentor.

Bron: De Stentor

Foto: DigiShots