Skye Morssinkhof - G Vingino Blue
FEI Jumping European Championships for Young Riders, Juniors, Children - Vilamoura 2021
© DigiShots
Skye Morssinkhof - G Vingino Blue FEI Jumping European Championships for Young Riders, Juniors, Children - Vilamoura 2021 © DigiShots DigiShots

Bondscoach over achtste plek Landenwedstrijd EK Young Riders: “Ik had meer verwacht”

Springen

De Young Riders zijn er niet in geslaagd om hun titel van het EK in Zuidwolde 2019 dit jaar te prolongeren. Op de laatste dag zakten ze zelfs nog één plaats, waardoor ze genoegen moeten nemen met de achtste plek. 

Advertisement

De Young Riders en Junioren, onder leiding van Luc Steeghs, vertrokken met een goed gevoel naar Portugal. “De paarden waren goed in vorm en de voorbereiding klopte”, vertelt Steeghs. Toch lukte het in de landenwedstrijd niet. De Junioren eindigden twaalfde, de Young Riders achtste. 

Pech

“We hadden telkens net die ene pechfout teveel. Bij de Young Riders bijvoorbeeld zat het niet mee omdat het paard van Rowen van de Mheen zich blesseerde voor de wedstrijd. Skye Morssinkhof was een waardige invaller, maar het viel net niet op zijn plek De parcoursen waren technisch en goed aan de maat. Dat mag ook op een WK.”

“Toch had ik meer verwacht van de Young Riders. Het is een ervaren groep ruiters die de afgelopen maanden echt goed gepresteerd heeft.”

Jong

De Junioren eindigde op een teleurstellende twaalfde plaats. “Dit is een hele jonge ploeg die ervaring mist. Twee zijn vijftien jaar oud, twee zestien en één zeventien. Ze hebben goed gereden, maar het geluk ontbrak.”

Individuele finale

Voor de individuele finale op zaterdagmiddag heeft Amber van Marle zich geplaatst bij de junioren. Mans Thijssen is op plaats 15 in de tussenstand de beste Young Rider van Oranje. Hij mag samen met Skye Morssinkhof, die op plaats 30 staat, op zondag de finale rijden van de Young Riders.

Klik hier voor de individuele uitslag

Klik hier voor de uitslag van de Landenwedstrijd

Bron: KNHS

Foto: Digishots