Tom Schellekens - Fiarabo
FEI Jumping European Championships for Young Riders, Juniors, Children - Vilamoura 2021
© DigiShots
Tom Schellekens - Fiarabo FEI Jumping European Championships for Young Riders, Juniors, Children - Vilamoura 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

EK Vilamoura | Voorlopig zevende plaats voor Young Riders

Springen

Op het EK springen in Vilamoura (Portugal) zijn de Nederlandse Young Riders titelverdediger in de landenwedstrijd. Na twee onderdelen en de eerste ronde van de Landenwedstrijd staat het team van bondscoach Luc Steeghs op de voorlopige zevende plaats. De Junioren stellen teleur met de twaalfde plaats in de Landenwedstrijd. Deze werd gewonnen door België.

Advertisement

Young riders

Vandaag (vrijdag) is de tweede manche van de landenwedstrijd van de Young Riders. De Children rijden vanmiddag de eerste en zaterdagochtend de tweede manche van hun Nations Cup.

Blessure

Vanwege een blessure moest Rowen van de Mheen de landenwedstrijd afzeggen. Het team bestaat nu dus uit Mel Thijssen, Tom Schellekens en Mans Thijssen en Nederlands kampioen Skye Morssinkhof. “Fiarabo was geweldig”, schrijft Tom Schellekens op Facebook. “Ze heeft haar uiterste best gedaan en sprong geweldig.” Jammer dat de ruiter te enthousiast werd op de laatste hindernis..” Dat leverde hem een springfout op.  

Junioren

De junioren stelden teleur in de landenwedstrijd. Zij eindigden op de twaalfde plaats. Amber van Marle en Gregorius vd Vrendt presteerden het best voor het team. In de eerste omloop op woensdag kregen ze een spring- en een tijdfout in het lastige en hoge parcours. In de tweede ronden wist de combinatie foutloos te blijven. Daarmee staan ze in de tussenstand individueel op de 18e plaats met 9.64 strafpunten. Daarmee verzekerde ze zich als enige Nederlandse Junior voor de individuele finale aanstaande zaterdag.

Individuele finale

Thijmen Vos, die geen deel uitmaakte van het team, eindigde het EK met Ive Got the Key als 40e (16.61 str pnt). Meike Zwartjens en Twister de la Pomme begonnen het EK goed in de openingswedstrijd met 1.74 strafpunten. Daar kwamen er in de landenwedstrijd nog 21 bij.

Zaterdagmiddag is in Vilamoura de individuele finale voor de beste 30 Junioren-combinaties na de Landenwedstrijd. Het EK is te volgen via ClipmyHorse.tv.

Bron: KNHS

Foto: Digishots