Patrick van der Meer - Chinook
CDI Zeeland Outdoor 2017
© DigiShots
Patrick van der Meer - Chinook CDI Zeeland Outdoor 2017 © DigiShots

Eerste wereldbekerwedstrijden in Herning en Oslo

Springen
Advertisement
Komend weekend staat voor zowel de dressuurruiters als de springruiters de eerste wereldbekerwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. De internationale dressuurtop reist af naar Herning in Denemarken, de springruiters rijden in Oslo (Noorwegen). Voor Nederland komen in de West Europese liga Adelinde Cornelissen (Zephyr), Nars Gottmer (Flybusters Cash), Patrick van der Meer (Chinook), Hans Peter Minderhoud (Glock’s Zanardi) en Denise Nekeman (Boston STH) aan de start.

Buitenlandse concurrentie

Alle ogen zijn uiteraard ook gericht op de buitenlandse concurrentie. Voor Duitsland komen Helen Langehanenberg (Damsey), Benjamin Werndl (Daily Mirror) en Frederic Wandres (Duke of Britain) aan de start. Uit Denemarken komen Daniel Bachmann Andersen (Blue Hors Zack) en Cathrine Dufour (Bohemian). Vorig jaar won deze combinatie nog de CDI3* Grand Prix in Herning.

Lyon

Over twee weken is meteen de tweede wereldbekerwedstrijd in het Franse Lyon. Daar komt onder meer meervoudig wereldbekerwinnares Isabell Werth in de ring, evenals landgenoten Sönke Rothenberger en Jessica von Bredow-Werndl. In Lyon wordt ook Charlotte Dujardin verwacht, die daar in 2014 haar eerste finale won met Valegro. Patrik Kittel verschijnt met Delaunay OLD aan de start. In Nederland worden twee wereldbekerwedstrijden verreden. In januari tijdens Jumping Amsterdam en in maart tijdens Indoor Brabant. De finale is in april in Las Vegas.

Springen Oslo

De springruiters die voor TeamNL aan de start komen in de wereldbekerwedstrijd in Oslo zijn Doron Kuipers (Charley, Empire) en Maikel van der Vleuten ( Arera C, Dana Blue, Verdi TN). Zie ook: worldcupherning.dk Bron: KNHS / pferd-aktuell Foto: Digishots