Bart van der Maat met Chigaco 162
Bart van der Maat met Chigaco 162 Foto: Eva van den Adel (persbericht 20-06-2021)

Peelbergen Grand Prix: Bart van der Maat vierde

Springen

In de 1.45m Grote Prijs van Kronenberg was zondag een glansrol weggelegd voor Sophie Hinners. De voormalig stalamazone van Stal Hendrix eiste met verve de zege op. Ook Bart van der Maat gaf een optreden van formaat met Chicago 162 (v. Casall), goed voor de vierde plaats in de twee-ster finale.

Advertisement

“Niet bijzonder snel”

Middels een ijzersterk gereden ronde won Sophie Hinners niet alleen een mooi geldbedrag, maar ook een ticket voor de Van Mossel Super Grand Prix. "Het is de eerste keer dat Siec Converse (v. Callado 2) een ranking rubriek springt", glimt de Duitse. "Hij dacht super goed mee. Ik vond zelf dat ik in het begin niet bijzonder snel was, want ik kon nergens een galopsprong weglaten. Maar gaandeweg konden we super doorrijden."

“Dubbel kans op die mooie auto”

Hinners begon een aantal maanden geleden samen met haar partner Richard Vogel en diens kameraad David Will een eigen springstal. Dat de strijd in huize Hinners-Vogel nu extra aangewakkerd is moge duidelijk zijn.

"Ik zet mijn miniatuur Audi nu langs die van Richard. Hij won hier in de Peelbergen ook al een ticket voor de Super Grand Prix. Eigenlijk moet je het zo zien, we hebben nu dus dubbel kans om een jaar lang in die mooie auto te rijden", lacht de winnares. Eind december wordt de Van Mossel Super Grand Prix verreden.

Bart van der Maat

Bart van der Maat deed met Chicago 162 (v. Casall) ook goede zaken. Op vrijdagavond werd het duo zesde in de GP-kwalificatie. Zondag zette de combinatie de stijgende lijn voort. Van der Maat bracht de tienjarige ruin eerder al uit, toen hij nog voor Rolf-Goran Bengtsson reed. "Zijn eigenaren hebben na een tijdje besloten hem naar mij te brengen. Daar ben ik natuurlijk maar wat blij mee. Het is een heel scherp beestje. In een barrage als deze merk je wel dat hij nog wat ervaring mist, maar de vierde plaats is toch al een heel mooi resultaat." 

Klik hier voor de uitslag

Bron: Persbericht

Foto: Eva van den Adel