Afbeelding

Lofzang op kampioenspaard HH Azur

Springen
Advertisement
De website the Chronicle of the Horse is buitengewoon lyrisch over de merrie HH Azur, waarmee McLain Ward het afgelopen weekend in Omaha de wereldbeker won. In de rubriek €˜Behind The Stall Door With' wordt de nakomeling van BWP-hengst Thunder Van De Zuuthoeve uitgebreid in het zonnetje gezet. Volgens de website is de ster van HH Azur sneller gerezen dan die van Taylor Swift toen die haar eerste single uitbracht. €˜Ze ging als een komeet naar de top van de springsport, waarna ze Amerika mocht vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio. Daar won ze teamzilver, krap een jaar nadat ze op het hoogste niveau debuteerde.' McLain Ward reed eerder tweevoudige gouden medaille-winnaar Sapphire (v Darco)  en Rothchild (v Artos Z)  waarmee hij op de Pan American Games een gouden medaille won. Maar voor de elfjarige donkerbruine merrie met de elegante, smalle bles heeft hij mooie woorden: €˜Ik heb nog nooit een paard als deze gehad.' The Chronicle zet een aantal leuke wetenswaardigheden over HH Azur op een rij:
  • Ze heeft een heel team aan grooms.
  • HH Azur is een flinke merrie. Haar lange benen zijn echter perfect in proportie.
  • Ze is fotogeniek. Zodra ze de camera ziet, staat ze als een standbeeld. Geen rare fratsen nodig om haar oren naar voren te krijgen
  • Haar persoonlijkheid groeit. €˜Toen ze net bij ons was, was ze wat verlegen', aldus groom Kirsty Bond. €˜Nu wordt ze almaar vriendelijker. Ze realiseert zich hoe goed ze is.'
  • €˜Annie' (zoals de merrie wordt genoemd) eet graag pizza. Haar voorkeur gaat uit naar de korst, maar qua snacks is ze niet kieskeurig. Ook popcorn lust ze graag.
  • €˜Less is more' geldt voor wat de optoming van HH Azur betreft. Een simpele neusriem, en een eenvoudig bit. Een trensje welteverstaan.
  • Ze houdt van de buitenlucht. 's Ochtends de training en daarna in de paddock. In de middag nog wat grazen.
  • HH Azur heeft eigenlijk maar aan één ding een hekel: scheren. Haar benen vindt ze oké , oren, hoofd, geen probleem. Alleen haar lijf scheren vindt ze niet fijn. Dat is haar enige rarigheid.
  • HH Azur is een heel gemakkelijke merrie. Ze is heel cool in haar hoofd, aldus Bond. Ze vindt de paddock leuk, buitenrijden, ze heeft geen probleem met reizen. Ze is niet gauw van slag.
Bron: chronofhorse.com Foto: DigiShots