Springen

Archieffoto (springen algemeen)
  • aangepast 29 juni 2021 21:37

WK-finaliste Latischa de Regor naar Jan Tops

Opnieuw verhuist er een Belgisch jong talent naar de stallen van Jan Tops. De 7-jarige BWP merrie met de naam Latischa de Regor (v. Diamant de Semilly) liep dit jaar nog mee in de finale voor de 7-jarigen op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken. Ook vorig jaar was deze BWP merrie te zien in de ring van het WK.

Latischa de Regor

Deze dochter van Diamant de Semilly is gefokt door de familie Veldeman en werd tot haar vijfde jaar gereden door Dagmar Veldeman. Deze combinatie sprong toen al parcoursen van 1.20 meter. Vanaf haar zesde werd de merrie gereden door Guy Beyers. Samen reden zij niet allen op het WK, maar wonnen zij ook op de STX cyclus, een competitie voor jonge springpaarden, maches in Kuringen en Ghlin. Ze eindigoeden in het klassement op de vierde plaats.

Mithras de Regor

Latischa is een halfzus van de BWP goedgekeurde hengst Mithras de Regor (v. Elvis Ter Putte) die begin dit jaar kampioen werd in de hengstencompetitie. De merrielijn van beide paarden gaat terug naar de beroemde Qerly Chin (v. Chin Chin) Bron: Horseman Foto: archief

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties