Springen

Marlon Modolo Zanotelli, hier met Clouwni (Foto: Remco Veurink)
  • aangepast 29 juni 2021 21:25

Braziliaan Zanotelli blijft Zweeds geweld voor

Maar liefst drie Zweedse ruiters sprongen zojuist naar een top vijf-klassering in de viersterren 1,55m Grand Prix in Stockholm, maar elk beet zijn tanden stuk op de barrageronde van Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli met Sirene de la Motte.

Geen 0 rondes

Qua tijd was de combinatie zeker niet de snelste, alle Zweedse combinaties in de barrage waren namelijk sneller. Zanotelli en de Apache d'Adriers-dochter lieten een tijd van 55,88 seconden noteren, wat één strafpuntje opleverde. De twaalfjarige Selle Français-merrie kon in tegendeel tot de rest wél alle balken laten liggen en zegevierde de combinatie.

Zanotelli vs. Zweden

Na Zanotelli volgoede een rits combinaties die uitkwamen voor het thuisland. Petronella Andersson en Eclatant (v. Berlin) konden de snelste tijd neerzetten in 46,67 seconden met vier strafpunten en werden hiermee tweede. Landgenoot Peder Fredricson en de Hip Hop-zoon Hansson WL volgoeden nog geen kwart seconde later met eveneens vier strafpunten, Evelina Tovek en Dalila de la Pomme (v. Taran de la Pomme) werden vierde in 50,9 seconden. Bertram Allen rondde voor Ierland de top vijf af met de nazaat van Canto, GK Casper. Bij hen vielen er twee balken, in een tijd van 58,75 seconden.

Nederlanders

Harrie Smolders was de enige Nederlander die aan start kwam in deze rubriek. Hij had met Une de l'Othain (v. Conterno Grande) een pechbalk in de eerste rond, maar eindigoeden door de goede tijd (72,18 seconden) alsnog op een prima elfde plek. Bekijk hier de volledige uitslag. Bron: Equnews/Hoefslag Foto: Remco Veurink

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties