Janika Sprunger - Bacardi VDL
Janika Sprunger - Bacardi VDL Foto: Digishots

Janika Sprunger en Bacardi VDL vierde in Abu Dhabi

Springen
Advertisement
De KWPN-gekeurde hengst Bacardi VDL (v. Corland) sprong met zijn amazone Janika Sprunger erg succesvol in de op het Al Shir'aa International Horse Show CSI4* in Abu Dhabi.

Vierde en negende

Slechts vijf combinaties bleven twee maal foutloos in het op 1.50m uitgeschreven parcours van de Grand Prix-kwalificatie. Ibrahim Hani Bisharat ging met er King of Diamonds met de winst vandoor. Het duo bleef ruim twee seconde sneller dan Sprunger, wat Bacardi VDL naar de 4e plaats bracht. De dag erna bewees de combinatie wederom zijn talent. Doordat zij één balkje lieten vallen, finishte de combinatie op de negende plaats.

Jos Lansink

In november 2013 werd de KWPN-goedgekeurde hengst verkocht aan de Zwitserse Sprunger. €˜Janika heeft Bacardi twee keer uitgeprobeerd en het klikte enorm. Bacardi mag dan stoer springen, zij kan echt wel rijden,' sprak Jos Lansink toen over de verkoop. Lansink bracht de hengst daarvoor uit en werd met hem onder andere reservekampioen op het WK voor 7-jarige springpaarden in Lanaken.   Bron: KWPN / Hoefslag Foto: Digishots