Springen

Foto: Digishots
  • aangepast 29 juni 2021 20:57

Onderzoek naar springsnelheid tijdens wereldbekerfinale Gothenburg

De afgelopen jaren zijn Zweedse wetenschappers en de Gothenburg Horse Show (gastheer van de Longines FEI Jumping World Cup finale 2019) druk in de weer geweest met vragen als: hoe springen paarden over een hindernis heen en hoe zouden ze dat het beste kunnen doen? Dit jaar ligt bij hen de focus op de springsnelheid van paarden, iets waar tot nu toe weinig onderzoek naar is gedaan. De wetenschappers zullen volgende week, tijdens de finale van de Wereldbekerwedstrijden springen, hun onderzoek uitvoeren op de Gothenburg Horse Show.

Chalmers Fence

De Chalmers University of Technology heeft de Chalmers Fence 2019 ontwikkeld. Een hindernis waarbij de snelheid van de paarden voor, tijdens en na de sprong gemeten kan worden. Enkele technische studenten van de universiteit ontwikkelden een radar, die de snelheid van de dieren meet. De ruiters krijgen snel na de wedstrijd toegang tot de gegevens.

Sprongkracht

Vorig jaar onderzocht men de kracht van de sprong bij afzet en landing al op de Gothenburg Horse Show. Show Director van de Gothenburg Horse Show vertelt: €˜Het is in het belang van de Gothenburg Horse Show om de ontwikkeling van technische innovaties te ondersteunen. Zij kunnen ons wellicht helpen om het uithoudingsvermogen van onze paarden te verbeteren.'   Zie de introductiefilm hieronder: https://youtu.be/o-rOUfDmBiY Bron: Grand-Prix Replay Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties