Springen

Jur Vrieling - VDL Glasgow van t Merelsnest CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 20:40

Nations Cup: Van der Vleuten, Vrieling, Greve en Houtzager naar Geesteren

Voor de Longines FEI Nations Cup„¢of the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt. De springruiters die voor Oranje uitkomen zijn Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Willem Greve en Marc Houtzager. Frank Schuttert is opgeroepen als reserve.

Vijfde in Sopot

De landenwedstrijd is de tweede Nations Cup voor Nederland in de Longines FEI Nations Cup„¢ series 2019 in de 1e Europese divisie. Het afgelopen weekend werd Oranje in de eerste wedstrijd in Sopot vijfde. Nederland krijgt in Geesteren concurrentie van Belgií«, Duitsland, Zweden, Spanje, Oostenrijk, Japan en Brazilií«. Het is daarom ook dat Ehrens met zijn op dit moment sterkste team aan start komt.

Van der Vleuten

Maikel van der Vleuten won het afgelopen weekend de Grote Prijs in Kronenberg met zijn jonge paard Canisha. In Geesteren rijdt Van der Vleuten zijn topmerrie Dana Blue, waarmee hij onlangs tweede werd in de vijfsterren Grote Prijs van Madrid. Routinier Jur Vrieling komt met de hengst VDL Glasgow vh Merelsnest aan start. De combinatie heeft al veel foutloze omlopen voor TeamNL gerealiseerd en is een vaste waarde voor de bondscoach. Dat geldt ook voor Marc Houtzager, zondag nog vijfde in de Grote Prijs in Treffen met Sterrehof's Edinus.

Beste combinatie

Willem Greve rijdt aanstaande zondag zijn derde Nations Cup van het seizoen met de merrie Zypria S. Ze waren in Rome de beste combinatie voor het Oranje-team en ook in Sopot waren ze in vorm. Frank Schuttert eindigde afgelopen weekend met Lyonel D op de vierde plaats in de GCT Grand Prix van Stockholm.

Nations-Cup-dag

Zondag 23 juni is Nations Cup-dag bij CSI Twente. De dressuurruiters rijden de Grand Prix Special (12.15 uur) en de Kür op Muziek (14.25 uur) op het terrein van Erve Maathuis. Om 14.45 uur begint in de hoofdring de FEI Longines Nations Cup of the Netherlands met de eerste manche. De tweede manche staat gepland om 16.10 uur. Bron: KNHS Foto: Digishots [adrotate group="116"]

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties