Ben Maher - Explosion
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Ben Maher - Explosion FEI European Championships 2019 © DigiShots

Ben Maher en Explosion W nieuwe leider Global Champions Tour-ranking

Springen
Advertisement
Twee tienjarige KWPN'ers deden een geweldig 1-2'tje in de Grand Prix van de Longines Global Champions Tour in Rome. Ben Maher won met Explosion W (v. Chacco-Blue) en Marlon Zanotelli stuurde VDL Edgar M (v. Arezzo VDL) naar de tweede plaats. Terwijl een uit de halfzus van Explosion W (v.Chacco-Blue) gefokte Chacco-Blue embryo nu deel uitmaakt van de KWPN Online Auction, toonde de winnaar van EK zilver zelf zijn klasse in Rome. Onder Ben Maher zette Explosion W op geweldige wijze de Grand Prix van GCT Rome op zijn naam.

Geen land mee te bezeilen

Fokker Wijnen had een haat-liefde relatie met Explosion W. 'Vroeger was hij een hete heks, er viel geen land mee te bezeilen', vertelde hij eerder aan Hoefslag. Hij wist dat er een steekje los zat, maar het geloof in zijn paard verloor hij nooit.

Nieuwe leider

Op de eerste dag werd het duo al derde in de Global Champions League-wedstrijd (1.50/1.55m). Daarmee is Ben Maher de nieuwe leider in de GCT-ranking. 'De laatste twee jaar brengt Rome me al veel geluk, en dat is deze week opnieuw gebleken. Explosion W voelt zich hier erg op zijn gemak in de arena, en met het enthousiaste Italiaanse publiek. Het was een flinke Grand Prix vandaag met niet veel foutloze combinaties, en dat leverde een prachtige wedstrijd op. Ik ben heel blij met deze overwinning en met het feit dat ik nu aan de leiding ga in de ranking', reageerde de sympathieke Brit. Het lukte slechts vier combinaties om de barrage te bereiken. 'Het is geweldig om hier tweede te worden', reageerde Zanotelli. 'Deze prijs verdienen alleen de allerbesten en ik ban daarom echt super blij dat we daarbij horen'.   Bron: KWPN Foto: Digishots