Ben Maher - Explosion
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Ben Maher - Explosion FEI European Championships 2019 © DigiShots

Ben Maher zegeviert in GCT Super Grand Prix: "Explosion W is magisch"

Springen
Advertisement
Gisteravond maakte Brit Ben Maher zijn fantastische seizoen compleet. Met de KWPN-er Explosion W (v.Chacco Blue) won hij de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag.

Bewezen

De Super Grand Prix was het moment waar de beste springruiters ter wereld naar uitkeken, er viel gisteravond 1,25 miljoen te verdelen. Maher beschrijft zijn Explosion W als magisch: "Het was fantastische sport met de topruiters en -paarden van de wereld. Het is een geweldig gevoel om hier met dit paard te winnen, de mensen om me heen hebben dit mogelijk gemaakt. Explosion is niet in woorden te beschrijven, magisch wat hij de afgelopen jaren heeft gepresteerd en geleerd. Hij heeft gisteravond bewezen hoe goed hij is."

Verdi zevende

Darragh Kenny stond lang op de eerste plek, maar gaf de overwinning uit handen aan Maher als laatste starter. "Dit zijn de beste combinaties ter wereld op dit moment, ze zijn allemaal hier. De manier waarop ze deze wedstrijd opzetten is fantastisch, het is de kant die onze sport op moet. De sfeer hier is fantastisch." De derde plek was voor Martin Fuchs en Clooney (v.Cornet Obolensky), die eerder dit jaar Europees Kampioen werden. De beste Nederlander in het deelnemersveld was Maikel van der Vleuten met de 17-jarige hengst Verdi TN. Ze moesten acht strafpunten incasseren in de eerste ronde, maar bleven foutloos in de tweede ronde. Daarmee mag Van der Vleuten een zevende prijs in ontvangst nemen.

Super Cup

Initiatiefnemer van de competitie, Jan Tops, licht toe: "Het was een fantastische avond met fantastische sport. Het einde van deze competitie was uit het boekje." Ook vandaag staat er nog prachtige sport op het programma in Praag. De ontknoping van de Global Champions League Super Cup is vanmiddag. Bron: Global Champions Tour/Hoefslag