Springen

Stijn Testers - Lamborghini Blom Cup 2020 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 18:38

Lamborghini wint Blom Cup vierjarigen

Het was een spannende strijd in de Blom Cup voor vierjarigen. Zowel VSN-kampioen Love de Vie (v.Grandorado TN) als Lamborghini (v.Dallas VDL) kregen een 9.3 en 9.0 in het finale-onderdeel.

Barrage

Er moest een barrage aan te pas komen om te bepalen wie zich de winnaar van de Blom Cup 2020 mocht noemen. Willem Greve zat pas voor de derde keer op de Grandorado TN-dochter Love de Vie. Ze moesten het afleggen tegen Lamborghini (v. Dallas VDL) onder Stijn Testers. In de barrage boekte laatstgenoemde het snelste resultaat en zo konden ze de overwinning veilig stellen.

Kwaliteit

De beoordeling lag in handen van Enda Carroll van de Ashford Farm en Ralph van Venrooij, die beiden duidelijk te spreken waren over de kwaliteit van de paarden in de finale. Met eveneens een 9.3 voor het springen en daarnaast een 8.9 voor het gaan tussen de hindernissen pakte Luka-Cara (v. Akarah Hero Z) de derde plaats.

Hele goede paarden

De allerhoogste punten van de dag waren voor de KWPN-goedgekeurde hengst Lambada Shake AG (v. Aganix du Seigneur) onder Tim van den Oetelaar. Met de kwaliteitsvolle hengst eindigde de ruiter net buiten de toegestane tijd en daardoor liepen ze tegen een dure tijdstrafpunt aan. Dat bleek het verschil tussen de overwinning en de negende plaats. 'We hebben vandaag echt hele goede paarden gezien, de top 10 bestaat stuk voor stuk uit paarden die ik straks terug verwacht te zien in de grote sport', reageerde Enda Carroll enthousiast. Bron: KWPN Foto: Digishots [adrotate banner="946"]

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties