Springen

De Hoefslag
  • aangepast 29 juni 2021 17:36

CH Mierlo gaat niet door, NK springen wordt verplaatst

Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april aanstaande, dit jaar niet doorgaan. Als gevolg daarvan zal ook het NK springen moeten uitwijken naar een andere locatie.

50e editie

Het bestuur van CH Mierlo had dit jaar graag de 50e editie willen organiseren, die vorig jaar helaas ook al moest worden afgelast.  Zij hebben deze keuze nu echter nogmaals moeten maken, omdat de geldende maatregelen een gedegen voorbereiding in de weg staan. De verwachting is dat het organiseren van een evenement met publiek in april niet mogelijk zal zijn.

NK latere datum?

Het bestuur van CH Mierlo heeft kenbaar gemaakt het NK Springen graag op een latere datum in 2021 te willen organiseren. Voor bondscoach Rob Ehrens en zijn ruiters is een NK in het geplande weekend echter uiterst belangrijk vanwege de voorbereidingen voor de Olympische Spelen van Tokio.

Alternatieve locatie

De organisatie van het NK en de KNHS bekijken op dit moment mogelijke alternatieve locaties. Vooral de kosten om een evenement met de allure van het NK helemaal op te bouwen zijn nu een probleem. Er wordt dan ook vooral gezocht naar mogelijkheden op een beschikbare locatie met meer reeds bestaande faciliteiten. Bron: persbericht

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties