Afbeelding
De Hoefslag

Rens Appeldoorn: “Positiviteit is extra belangrijk in deze tijd”

Springen

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Advertisement
Ruim 115.000 volgers van over de hele wereld volgen de 16-jarige Rens Appeldoorn op het welbekende videplatform TikTok. In zijn korte video's deelt de springruiter grappige momenten en sketches die voor ieder paardenmens ongetwijfeld zeer herkenbaar zijn. Het grootste doel van Appeldoorn? Mensen laten lachen! "Dat is in deze tijd extra belangrijk€, stelt hij enthousiast vast. "Toen corona net een beetje opkwam, ben ik begonnen met het plaatsen van rijfilmpjes op dit account€, blikt hij terug naar februari 2020. "Op een gegeven moment sloeg dat zo erg aan, dat het mij leuk leek om ook een keer een grappige paardgeralteerde-video te maken, wat ook erg goed uitpakte. Vanaf toen ben ik meer gaan posten en begonnen de volgers opeens heel erg hard te gaan€.

Inspiratie

Ondanks dat het moeilijk is om origineel te blijven op een platform met 260 miljoen gebruikers, lukt het Appeldoorn goed om nieuwe concepten te bedenken. "Soms hoor ik een liedje of een bepaald geluid en dan kan ik er vrij snel een nieuwe video-idee bij verzinnen”, legt hij uit. "Daarnaast is het ook leuk om van een bestaande trend een paardeneditie te maken, dit slaat vaak ook heel goed aan€. Appeldoorn vindt het vooral leuk om herkenbare momenten voor paardenmensen op een jolige manier uit te vergroten. Zo heeft hij een video’s gemaakt over verschillende type paardenmensen, activiteiten die iedereen vroeger op stal deed en verwondingen waar iedere ruiter wel eens mee te maken heeft gehad. "Eén van mijn beste video's is een sketch over twee verschillende soorten ruiters die dan op een overdreven manier neergezet worden, wat resulteerde in 150 duizend likes binnen drie dagen. De grappige kant slaat altijd heel goed aan online€. Naast het plezier van de paardensport overbrengen, hoopt de springruiter wat positiviteit de wereld in te krijgen met zijn video's. "Ik vind het gewoon superleuk om mensen aan het lachen te maken€.

Isar

Het aantal likes die de ruiter nu op zijn account heeft staan, stijgt richting de 5 miljoen. "Dat had ik echt nooit verwacht€, geeft hij eerlijk toe. "Ik ben het account gestart omdat ik het gewoon grappig en leuk vind om te doen, en opeens blies het heel erg op en ging het super hard€. Naast dat de vosruin Isar een bekende hoofdrolspeler in de video's is, brengt Appeldoorn hem uit op M-niveau en heeft de combinatie grote ambities voor het hogere werk. Ook het bonte bijrijdpaard James Bont is regelmatig te zien op beeld. "Het zijn beide paarden die heel erg fotogeniek zijn. Ze zijn hartstikke braaf en ze werken supergoed mee, wat het ook extra leuk maakt om op te nemen€. Over de plannen met zijn TikTok account vertelt Appeldoorn: "Ik wil gewoon plezier blijven houden in wat ik doe. Onlangs heb ik een poosje geen inspiratie meer gehad, wat zorgoede voor een tijdje geen video's. Pas toen ik weer inspiratie kreeg en ik de lol weer terug had, gingen de video's weer een stuk harder. Het is dus gewoon heel belangrijk om plezier te blijven maken€, sluit hij gedreven af.

Foto: Sportpaardenfoto